Wedding Photography Workshop – Damjan Fiket & Alexandar Jaredić

Share

Wedding Photography Workshop – Damjan Fiket & Alexandar Jaredić, Zagreb, 07.-09. travnja 2017. Fotografija je posao u kojem učenje nikad ne prestaje, pogotovo ukoliko se bavite zahtjevnom granom fotografije koja je jako podložna promjenama, trendovima i modi. Jasno, govorimo o fotografiranju vjenčanja – snimanje vjenčanja je vrlo zahtjevno, radi dugotrajnog rada (12 i više sati na dan vjenčanja), često teških i promjenjivih svjetlosnih uvjeta, te potrebe za pažljivom obradom fotografija, kako biste se uspješno izdvojili iz mase sličnih fotografa.

Bez obzira jeste li tek početnik u fotografiji vjenčanja ili iskusan fotograf s višegodišnjim iskustvom, povremeni posjet fotografskim radionicama uvijek je dobra ideja. S jedne strane, sigurno ćete naučiti nešto novo (neku zanimljivu tehniku snimanja ili neki marketinški trik), ali imat ćete i priliku porazgovarati s više ili manje iskusnim kolegama, razmijeniti iskustva (ne zaboravite, nismo konkurencija nego kolege, posla ima za sve!) te uočiti nove trendove i smjerove u kojima se fotografija vjenčanja kreće.

Damjan Fiket i Alexandar Jaredić pripremaju prvi seminar/workshop za fotografe vjenčanja, a s obzirom na iskustvo i načina rada ove dvojice renomiranih fotografa vjenčanja, očekujemo radionicu koju ne smijete propustiti. Već danas rezervirajte svoje mjesto na info@reflexion.hr ili  info@jaredic.com

 

DFM: Zašto seminar o fotografiji vjenčanja? Što novo i drugačije planirate ponuditi polaznicima seminara?

DAMJAN: Kako nam je obojci vjenčana fotografija osnovni posao, odlučili smo podijeliti svoje znanje i iskustvo sa kolegama, želeći ovu često podcijenjenu, ali vrlo zahtjevnu granu fotografske industrije, unaprijediti.

Želimo prenijeti naša iskustva ‘s terena’ i tehnike koje smo naučili kroz rad, ali i na seminarima vodećih fotografa, kongresima te radionicama svjetski poznatih majstora fotografa. Također, ideja je da kolege dobiju detaljan uvid u naše načine rada, preuzmu najbolje i ono što im se sviđa od nas te kreiraju vlastiti, prepoznatljiv stil. I Alexandar i ja ćemo prikazati napredne, ali ipak tehnički relativno  jednostavne, tehnike korištenje rasvjete (malih speedlight bljeskalica) koje se mogu koristiti na baš svakom vjenčanju. Manje iskusni fotografi često bez razloga bježe od takvih tehnika – ali na seminaru će uvidjeti da u tome nema nikakve čarolije niti posebno teških tehnika, i naučit će ih primjenjivati u praksi.

DFM: Gdje planirate održavanje seminara? Zašto tri dana? Planirane aktivnosti polaznika tijekom seminara?

DAMJAN: Seminar ce se održati u zagrebačkom Hotelu Westin, koji je smješten u centru grada – to nam omogućava zanimljivu fotografsku šetnju po centru grada, te snimanje na različitim popularnim lokacijama za ‘fotkanje’ vjenčanja.

Tri dana su nam svakako potrebna, jer ćemo osim teorije seminaristima ponuditi i pokazati jako puno snimanja u zatvorenim i otvorenim prostorima. Naravno, tu je i obrada fotki koja je danas na neki način ključna za kreiranje prepoznatljivog fotografskog stila, dizajniranje lijepih Wedding bookova, te posebno vrijeme za naše odgovore na sva pitanja polaznika seminara. Jednostavno nam je bilo fizički nemoguće tako detaljan seminar ugurati u manje od 3 dana!

DFM: Kako je došlo do suradnje Alexandra i Damjana?

DAMJAN: Već smo nekoliko godina frendovi na fejsu, a prošle godine smo se sreli na jednom seminaru u Beogradu. Kako smo oboje i ranije održavali fotografske seminare, sama od sebe se rodila ideja o zajedničkom seminaru za fotografe vjenčanja.

DFM: Kome je namijenjen seminar?

DAMJAN: Seminar je namijenjen svim fotografima koji žele unaprijediti svoje znanje, u prvom redu fotografsko, ali i sve ostalo vezano uz fotografiranje vjenčanja. Također je namijenjen i početnicima u fotografiji vjenčanja, koji ce steći detaljan uvid u opremu i naše provjerene načine poslovanja, što će im sigurno uštedjeti nekoliko godina istraživanja, smanjiti mogućnost skupih pogrešaka i osigurati brz i efikasan ulazak u ovu granu fotografske industrije!

www.reflexion.hr

www.reflexionweddings.com

www.jaredic.com

www.lexilium.net

 

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress