L-Mount Alliance – Panasonic, Leica i Sigma

Share

Na Panasonicovoj pressici tijekom Photokine 2018 u Koelnu predstavljena je L-Mount Alliance grupa. Radi se o dosad neviđenoj suradnji velikih igrača među fotografskim tvrtkama, od čega će najviše profitirati kupci proizvoda sve tri tvrtke. Ugovor o suradnji omogućava Panasonicu i Sigmi korištenje Leicinog L-Mount sustava priključivanja objektiva na fotoaparate, čime će se povećati važnost i učinkovitost L-Mount tehnologije u svijetu fotografije.

Tetsuo Homma, Senior Managing Executive Officer Panasonica je tom prilikom rekao: ‘Panasonic je uvijek usredotočen na revolucionarne novosti koje će doprinijeti bržem razvoju fotoaparata i iskustvo snimanja fotografija i videa našim kupcima učiniti bržim, jednostavnijim i ugodnijim. Naše dugotrajno partnerstvo s tvrtkom Leica rezultiralo je mnogim iznimno efikasnim i kvalitetnim kamerama koje smo izbacili na tržište, fuzirajući Leicinu superiornu optičku tehnologiju s Panasonicovim digitalnim tehnologijama. Naše partnerstvo je omogućilo ubrzani razvoj izvanrednih fotoaparata, a L-Mount Alliance partnerstvo s Leicom i Sigmom je odličan primjer takvog ubrzanja. Ovo će partnerstvo napraviti veliku razliku i potaknuti još brži razvoj slikovne industrije. Mi smo oduvijek mijenjali uvriježene stereotipe, donoseći inovacije pod sloganom Changing Photography, kako bismo ostvarili visoka očekivanja profesionalnih fotografa i videografa. Partnerstvo s Leicom i Sigmom će nam kreirati dodatne poslovne prilike, ali – još važnije – unaprijedit će iskustvo naših korisnika i omogućiti im veće uživanje prilikom snimanja fotografija i videa.’

L-Mount je razvila Leica Camera želeći korisnicima osigurati fleksibilan, robustan i precizan sustav navoja objektiva za budućnost, istovremeno ispunjavajući većinu potreba zahtjevnih fotografa. Pojavio se 2014. Godine na Leica T fotoaparatu, a s promjerom od 51.6 mm podjednako je dobro prilagođen full-frame i APS-C senzorima fotoaparata.

www.panasonic.hr

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress