Canon CJ17ex6.2B – BCTV objektiv

Canon predstavlja CJ17ex6.2B – BCTV objektiv s 4K funkcionalnostima i širokim rasponom žarišne duljine

Share

Zagreb, 22. travnja 2021. – Kao odgovor na sve češće zahtjeve da pružatelji sadržaja za emitiranje prijeđu s HD-a na 4K i sve veće potrebe za tim da se tijek rada s 4K sadržajima prilagodi raznim budžetima, Canon Europe danas predstavlja CJ17ex6.2B. Ovaj svestran, kompaktan, lagan i optički izvrstan objektiv za 2/3” 4K kamere Canonov je najnoviji dodatak seriji UHDgc prijenosnih 4K zum objektiva za emitiranje. Zahvaljujući velikom rasponu žarišne duljine nudi širokokutno i telefoto snimanje, pa omogućuje pružateljima sadržaja za emitiranje snimanje raznih scenarija i iz različitih kuteva s jednim objektivom.

Novim modelom CJ17ex6.2B Canon dodatno proširuje svoju liniju 4K objektiva za emitiranje koja se trenutačno sastoji od 18 proizvoda i najveća je u branši[i] te nastavlja zadovoljavati raznolike potrebe profesionalaca koji snimaju razne sadržaje: od događanja i sportskih natjecanja do vijesti i studijskih priloga.

4K objektiv koji zadovoljava standarde branše

Dok 4K ubrzano postaje standard, postoji puno elemenata koji čine optički izvrsnu sliku. Osim što zadovoljava potrebu za 4K snimanjem, CJ17ex6.2B minimizira neželjene efekte ghostinga i flarea radi boljih HDR[ii] rezultata i kompatibilan je s funkcijom ispravljanja kromatskih odstupanja kamera za emitiranje utemeljenih na širokom rasponu boja (WCG) BT.2020[iii].

Učinkovitim korištenjem UD[iv] elemenata objektiva iz njegova jedinstvenog optičkog sastava taj objektiv sprječava kromatska odstupanja i fringing, a rezultat su izvanredna reprodukcija boja, oštrina od ruba do ruba i kontrast slike. U kombinaciji sa značajkom podrške za HDR i WCG, profesionalci od tog objektiva mogu očekivati bogate vizuale, pa će lakše moći zadovoljiti zahtjeve gledatelja za izvanrednom kvalitetom slike.

Prilagodljiv i svestran za sve scenarije

CJ17ex6.2B za profesionalce predstavlja jedan savršen objektiv s velikim povećanjem. Uz širokokutni prikaz pri 6,2 mm zajedno s omjerom zuma od 17x ovaj objektiv nudi širok raspon žarišne duljine od 6,2 mm do 106 mm i od 12,4 mm do 212 mm pri korištenju ugrađenog 2x optičkog ekstendera. Mogućnost snimanja slika širokim kutem i uz telefoto žarišnu duljinu uz zadržavanje izvanrednih optičkih performansi predstavlja rješenje koje zadovoljava zahtjeve koje tržište postavlja pred jedan komplet da bi se on mogao smatrati prilagodljivim.

Ovaj je objektiv sjajan za snimanje s ramena i intervjuiranje jer nudi 4K kvalitetu u kompaktnom i laganom kućištu mase svega 2,07 kg[v]. Nudi trajnost i radna svojstva uobičajenih HD objektiva, osiguravajući da se zahtjev za prenosivosti, koji se postavlja pred kamere za izvješćivanje i snimanje dokumentarnih filmova, ispunjava na najbolji mogući način.

Maksimalne performanse

Uz 16-bitni enkoder apsolutnih vrijednosti, CJ17ex6.2B podržava istu digitalnu pogonsku jedinicu visokih performansi kakvu smo vidjeli kod drugih UHDgc objektiva i Canonovoj seriji UHDxs. To znači da se objektiv može uključiti bez inicijalizacije, čime se osigurava da su glavne funkcionalnosti – primjerice ispravljanje odstupanja već na kameri i prepoznavanje informacija o poziciji objektiva – dostupne odmah nakon pokretanja, tako da profesionalci nikada ne propuste važan trenutak. Dodatnim maksimiziranjem performansi sustava 4K kamera, CJ17ex6.2B podržava tri 20-pinska priključka[vi], čime se omogućuje iščitavanje podataka s objektiva velikom preciznošću uz korištenje zuma i različitog fokusiranja. To je moćna značajka koja omogućuje kompatibilnost s virtualnim platformama za produkciju.

Glavne značajke objektiva CJ17ex6.2B:

  • širok kut prikaza pri 6,2 mm uz skroman omjer zuma od 17x, što znači širok raspon žarišne duljine od 6,2 mm do 106 mm (od 12,4 – 212 mm s ugrađenim 2x optičkim ekstenderom)
  • izvanredna kvaliteta slike pri razlučivosti 4K
  • lagan i kompaktan
  • minimalan ghosting i flare
  • ugrađeni 2x ekstender

Objave i novosti tvrtke Canon možete jednostavno pratiti na tvrtkinom profilu na LinkedInu:
https://www.linkedin.com/company/canon-emea


[i] Na dan 7. travnja 2021. Na temelju Canonova ispitivanja.

[ii] Velik dinamički raspon odnosi se na tehniku koja unaprjeđuje kontrast između svijetlih i tamnih vrijednosti (dinamičkog raspona) slike.

[iii] Širok raspon boja, tehnologija koja proširuje raspon boja koje je moguće predstaviti u videozapisu. BT.709 je trenutačni standard branše.

[iv] Element objektiva koji je načinjen od stakla s ultraniskim rasapom svjetlosti (ultra-low dispersion, UD).

[v] Verzija IRSE-S objektiva CJ17ex6.2B ima masu 2,07 kg, dok je masa verzije IASE-S objektiva 2,15 kg.

[vi] Model IASE-objektiva CJ17ex6.2B podržava tri 20-pinska priključka.

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress