Canon RF – 3 nova objektiva

Share

Uz najavu razvoja brzog i krajnje responzivnog profesionalnog fotoaparata bez zrcala EOS R3 koji će sportskim fotografima i fotoreporterima omogućiti snimanje brzih akcija, Canon Europe predstavlja i tri nova Canon RF objektiva.

RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM pridružuju se bogatoj ponudi optički izvrsnih objektiva RF koji su vodeći u branši namijenjenih Canonovom sustavu EOS R – sustavu koji je spreman za budućnost i nudi nenadmašne mogućnosti fotografima današnjice i sutrašnjice. Ovi su super telefoto objektivi savršeni za profesionalne fotografe koji snimaju životinje u prirodi i sportska događanja te su prvi u liniji RF koji koriste metodu dvostrukog pogona. To omogućuje fotoaparatima brže fokusiranje nego ikad prije, pa profesionalci mogu pratiti akciju čak i pri snimanju brzinom od 30 sličica/s.

Danas Canon predstavlja i RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – prvi AF makro objektiv na svijetu s povećanjem 1,4x[i]. Taj je objektiv obavezan dio kompleta svih fotografa, od entuzijasta do profesionalaca, koji žele unaprijediti svoje kreativne sposobnosti brojnim prednostima koje donose fotoaparati i objektivi iz sustava EOS R.

RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM – super telefoto objektivi s izvanrednim brzinama fokusiranja

RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM temelje se na revolucionarnim modelima EF 400mm f/2.8L IS III USM i EF 600mm f/4L III USM – dva omiljena super telefoto objektiva za profesionalne sportske fotografe i fotoreportere. Dok su optika i mehanika objektiva uglavnom iste kao kod verzija EF, sposobnosti tih super telefoto objektiva su na posve drugoj razini jer u potpunosti iskorištavaju sve prednosti Canonova revolucionarnog sustava EOS R i nosača RF.

Profesionalci koji će koristiti te objektive moći će uživati u sjajnim žarišnim duljinama (čak i više pri korištenju s 1,4x i 2x RF ekstenderima), posebno dobrim optičkim  performansama, brzom fokusiranju, manjoj masi i poboljšanom balansu pri korištenju s nekim fotoaparatom iz sustava Canon EOS R.

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – savršen makro objektiv i objektiv za portrete

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM doista je svestran objektiv i obavezan suputnik svake torbe s fotografskim kompletom za profesionalce, poluprofesionalce i entuzijaste koji snimaju makro fotografije, mrtve prirode i portrete. Njegov omjer uvećanja od 1,4 : 1 koji nadmašuje prosjek moguć je zahvaljujući lebdećem sustavu objektiva i kratkom stražnjem fokusiranju i on fotografima omogućuje snimanje iznimnih detalja izbliza. Zadivljujuća žarišna duljina od 100 mm pri otvoru blende od f/2.8 savršena je za sve koji žele raditi sjajne portrete. Osim izvanrednog uvećanja, posebnost ovog objektiva i poboljšanje u odnosu na verziju EF, EF 100mm f/2.8L Macro IS USM,  novi je promjenljivi i prilagodljivi prsten za kontrolu sfernog odstupanja. Fotografi mogu mijenjati izgled bokeha pozadine i prednjeg plana što će im omogućiti da stvore efekt mekog fokusa na subjekt. Njegov maksimalni otvor blende s devet listića od f/2.8 daje plitko polje i prekrasan bokeh. Uz kvalitetu slike profesionalne razine koju nude svi objektivi iz Canonove linije RF, napredan dizajn objektiva RF 100mm F2.8L MACRO IS USM osigurava oštre slike visokog kontrasta od ruba do ruba.


 

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress