Canon RF 135 mm f1.8 L IS USM i Canon Speedlite EL-5

Share

Canon je danas predstavio i novi objektiv za RF mount aparate, 135 mm f1.8 L IS USM, i novu hi-end bljeskalicu za R sustav fotoaparata, Speedlite EL-5. Oba nova proizvoda su nam prezentirana zajedno s fotoaparatom Canon EOS R6 Mark II i bit će vrlo zanimljivi mnogim fotografima.

Nasljednik popularnog Canon EF 135mm f/2L USM, RF 135mm F1.8L IS USM postiže upečatljive portrete zahvaljujući kombinaciji brzog otvora blende od f/1.8, 9 listića otvora i žarišne duljine od 135 mm, koji stvaraju prekrasan bokeh učinak, istovremeno komprimirajući značajke objekta za atraktivnije snimke. To također stvara udobnije i opuštenije okruženje za snimanje zahvaljujući dodatnoj udaljenosti između objekta i fotografa, za fotografije prirodnog izgleda, bilo da snimate glavu ili cijelo tijelo. RF 135mm F1.8L IS USM je također savršen za snimanje izbliza, s udaljenošću izoštravanja od 0,7 m koja pruža povećanje od 0,26x. RF 135mm F1.8L IS USM također koristi optički stabilizator slike za do 5,5 koraka stabilizacije, koji se povećava na 8 koraka s koordiniranom stabilizacijom, što je idealno za snimanje pri slabom osvjetljenju ili iz ruke.

Kao i čitav asortiman RF objektiva tvrtke Canon, RF 135 mm F1.8L IS USM pruža iznimnu kvalitetu slike u cijelom kadru. Napredni optički dizajn ima tri UD elementa koji osiguravaju visoku razlučivost, preciznu reprodukciju boja i smanjenje kromatskih aberacija. Zahvaljujući premazu ASC i Super Spectra, RF 135mm F1.8L IS USM pruža i prednost minimalnog efekta „duhova“ ili odbljesaka, dok premaz s fluorom pomaže da objektiv uvijek ostane bez zaprljanja za oštre slike.

RF 135mm F1.8L IS USM nudi jednostavan rad i rukovanje, kao podršku fotografima u scenarijima snimanja pod velikim pritiskom kao što su vjenčanja ili sportski događaji uživo. Nano USM motor omogućuje brzo i tiho automatsko izoštravanje, što, zajedno sa značajkom Eye AF tvrtke Canon, objektivu RF 135 mm F1.8L IS USM osigurava precizno izoštravanje oka objekta kako bi se fotograf mogao usredotočiti na kompoziciju, a to je korisno pri snimanju s plitkom dubinskom oštrinom. RF 135mm F1.8L IS USM prvi je objektiv tvrtke Canon koji osim supertelefoto objektiva ima i dvije tipke za funkcije objektiva, koje se mogu upotrijebiti za funkciju automatskog izoštravanja ili druge značajke. Možete prilagoditi i upravljački prsten radi promjene različitih postavki s objektiva kao što su brzina zatvarača, otvor blende ili ISO. Brtve za prašinu i vodu oko prihvata objektiva osiguravaju pouzdanost u svim uvjetima snimanja.

https://www.canon.hr/lenses/rf-135mm-1-8-l-is-usm-lens/


Opremljena profesionalnim značajkama, SPEEDLITE EL-5 je vrhunska i pouzdana Speedlite bljeskalica koja je obavezan sadržaj u torbi s opremom svakog fotografa događaja. Uz brojku vodilju 60 i nevjerojatno brzo vrijeme obnavljanja bljeskalice od 0,1 – 1,2 sekunde, nikada nije bilo lakše osvijetliti događaje prepune akcije poput zabava ili vjenčanja. Isto tako, punjiva litij-ionska baterija LP-EL omogućuje dugo kontinuirano aktiviranje do 85 bljeskova punom snagom i do 350 zasebnih bljeskova punom snagom po jednom punjenju. Za suptilnije zahtjeve osvjetljenja, prošireno ručno podešavanje snage omogućuje korisnicima podešavanje bljeskalice na 1/1024. dio snage.

Kao prva Speedlite bljeskalica tvrtke Canon koja ima višenamjenski priključak za pribor kompatibilan s najnovijim fotoaparatima serije EOS R, SPEEDLITE EL-5 rabi pozlaćene kontakte za pouzdanu vezu s fotoaparatom i poboljšanu komunikaciju. Za pouzdane radne značajke čak i pri dugotrajnom snimanju s bljeskalicom, SPEEDLITE EL-5 dizajnirana je s učinkovitim sustavom pasivnog hlađenja koji omogućuje brže odvođenje topline. Prilikom snimanja u nepovoljnim vremenskim uvjetima, brtve za prašinu i vodu pružaju fotografima povjerenje u opremu.

Dizajnirana za profesionalne radne procese, SPEEDLITE EL-5 nudi brojne značajke kao što su bežična radijska kontrola za do 15 dodatnih Speedlite bljeskalica i funkcija Camera Link koja fotografima omogućuje aktiviranje vanjskih fotoaparata spojenih na te Speedlite bljeskalice. Dual White LED svjetlo djeluje kao probno svjetlo ili pomoćno svjetlo automatskog izoštravanja, kako bi podržalo izoštravanje u uvjetima slabog osvjetljenja. Prilagođenim načinom rada bljeskalice (C.Flash), korisnici mogu registrirati postavke bljeskalice (C1, C2, C3) na Speedlite bljeskalici i također ih mogu “povezati” s prilagođenim načinima rada fotoaparata, koji djeluju kao unaprijed podešena postavka za ubrzavanje radnih procesa u složenijim okruženjima. S istim intuitivnim dizajnom i sustavom izbornika kao i kod modela EL-1, SPEEDLITE EL-5 nudi poznati joystick i raspored tipaka zajedno s novom tipkom (Flash) Menu Direct za jednostavan pristup izborniku postavki Speedlite bljeskalice na fotoaparatu.

https://www.canon.hr/cameras/speedlite-flash-el-5/


Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress