Panasonicova nova serija LUMIX S

Share

Panasonicova nova serija LUMIX S: vrhunski mirrorless fotoaparati punog kadra za fotografe koji traže više

Vrhunski fotoaparati punog kadra bez zrcala LUMIX S1R, LUMIX S1 i LUMIX S1H nude nenadmašnu kvalitetu slike i videozapisa kao i revolucionarne nove mogućnosti

LUMIX S1R – najveća razlučivost na svijetu u svojoj kategoriji

 

LUMIX S1R opremljen CMOS senzorom s 47,3 milijuna piksela je bezzrcalni (mirrorless) fotoaparat punog kadra s najvećom razlučivosti na svijetu i nudi slike nenadmašne kvalitete s iznimnom razinom detalja, bogatom gradacijom i vrhunskom reprodukcijom boja.


LUMIX S1R pogoni novi slikovni procesor Venus, a sadrži i krajnje brz i precizan sustav automatskog fokusiranja koji osigurava da ovaj fotoaparat odgovara na precizne zahtjeve profesionalnih fotografa u svim situacijama snimanja. Da bi uhvatio odlučujući trenutak, fotograf kadrira sliku pomoću elektroničkog tražila s najvećom razlučivosti na svijetu nenadmašne oštrine preko OLED zaslona s 5,76 milijuna točaka.

LUMIX S1R utemeljen je na nosaču L-Mount velikog promjera te nudi beskompromisnu kvalitetu slike kombiniranjem najbolje razlučivosti detalja u klasi i fotografskih kontrola uz izvanrednu stabilizaciju slike i napredno snimanje videozapisa.

Mogućnost bilježenja detalja CMOS senzora punog kadra s 47,3 milijuna piksela (36 x 24 mm) dodatno je unaprijeđena odsustvom niskoprolaznog filtra, čime se osiguravaju najpreciznije snimke tekstura u svim scenama.

Nove asferične mikroleće iznad svakog pojedinog piksela poboljšavaju senzorovu sposobnost prikupljanja svjetla tako da se niska razina šuma zadržava i pri visokim ISO postavkama. LUMIX S1R nudi ISO raspon do ISO 25 600, pa je savršen za rad u uvjetima slabog osvjetljenja.

Za situacije koje zahtijevaju veću razlučivost od 47,3 milijuna piksela fotografi mogu stvarati nevjerojatne slike od 187 milijuna piksela pomoću načina rada u visokoj razlučivosti ovog fotoaparata. Ta značajka kombinira informacije snimljene u osam ekspozicija dok sustav stabilizacije slike kućišta gotovo neprimjetno prilagođava postavke položaju senzora. Rezultat je RAW datoteka s 16 736 x 11 168 piksela koja jednostavno pršti informacijama. Značajka načina rada u visokoj razlučivosti jest izbjegavanje zamućenosti pokreta


LUMIX S1 – izuzetna kvaliteta slike

LUMIX S1 stvoren je za iznimne fotografije i snimanje videozapisa profesionalne kvalitete, a temelji se na nosaču L-Mount velikog promjera te nudi kreativcima sve prednosti senzora punog kadra i velike osjetljivosti.

U srcu modela LUMIX S1 nalazi se 24,2-megapikselni CMOS. Uz iznimnu mogućnost stabilizacije slike i pogonjen novim slikovnim procesorom Venus ovaj fotoaparat krase najviši standardi u fotografiji te on nudi napredno snimanje videozapisa uz zadržavanje osvijetljenih i sjenovitih detalja.

Kao i kod moćnijeg uređaja S1R, da bi uhvatio odlučujući trenutak, fotograf kadrira snimku pomoću elektroničkog tražila najveće razlučivosti na svijetu i iznimne čistoće prikaza putem OLED zaslona s 5,76 milijuna točaka.

LUMIX S1 koristi CMOS senzor razlučivosti 24,2 milijuna piksela (35,6 x 23,8 mm) koji nudi širok dinamički raspon i izvrstan omjer signala i šuma pri visokim ISO postavkama. Učinkovit dizajn piksela u kombinaciji s moćnim procesorom Venus omogućuje maksimalne standardne ISO postavke do ISO 51.200.


Kad je potrebna posebno visoka razlučivost, moguće je koristiti način rada u visokoj razlučivosti koji stvara slike s nevjerojatnih 96 milijuna piksela. Taj način kombinira informacije snimljene u osam ekspozicija dok sustav stabilizacije slike gotovo neprimjetno prilagođava postavke položaju senzora. Rezultat je RAW datoteka s 12 000 x 8000 piksela koja jednostavno pršti informacijama. Značajka načina rada u visokoj razlučivosti jest izbjegavanja zamućenosti pokreta.

Spajanjem prepoznavanja kontrasta i Panasonicove jedinstvene tehnologije DFD s ultrabrzim procesiranjem dobiven je sustav fokusiranja koji nudi brzinu i preciznost. Da bi postigli iznimno brzo i precizno fokusiranje, modul Venus, CMOS senzor i novi objektivi LUMIX S komuniciraju brzinom do 480 sličica u sekundi, omogućujući da sustav reagira za 0,08 sekundi. Automatsko fokusiranje funkcionira uz vrlo malo svjetla – nevjerojatnih -6 EV.


Uspostavljanje i praćenje fokusa unaprijeđeno je tehnologijom napredne umjetne inteligencije koja prepoznaje ljude, mačke, pse i ptice. Prepoznavanje objekta pomaže sustavu da predvidi uzorke kretanja i omogućuje automatskom fokusiranju da nastavi s praćenjem objekta čak i kad je fotoaparatu okrenut leđima. Prepoznavanje lica, oka i zjenice osigurava točno fokusiranje portreta.

Kad se radi o scenama brzog kretanja, LUMIX S1 može snimati brzinom od 9 sličica u sekundi u načinu rada s automatskim fokusiranjem ili 6 sličica u sekundi uz stalno fokusiranje. Način snimanja fotografija 6K nudi nizove od 30 do 60 sličica u sekundi uz razlučivost od 8 megapiksela.

LUMIX S1H – izuzetna kvaliteta slike

LUMIX S1H, najnoviji je model iz Panasonicove nagrađivane serije fotoaparata punog kadra LUMIX S. Krase ga iznimne mogućnosti snimanja videozapisa.


To je prvi fotoaparat na svijetu s mogućnošću snimanja videa u razlučivosti 6K/24p (3:2). Novorazvijeni 24,2-megapikselni senzor punog kadra nudi Dual Native ISO koji omogućuje veliku osjetljivost uz zadržavanje minimalnog šuma.

Ono što čini fotoaparat LUMIX S1H posebnim jest neograničeno vrijeme snimanja u svim načinima snimanja zahvaljujući Panasonicovim jedinstvenim tehnologijama disperzije topline i ugrađenom inovativnom sustavu hlađenja.

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress