NIKON Z 5 I NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

Share

Tvrtka Nikon danas predstavlja novi fotoaparat punog kadra za početnike iz asortimana Nikon Z. Čvrst, lagan i jednostavan za rukovanje, fotoaparat Nikon Z 5 sjajna je prilika za sve koji žele zakoračiti u svijet bezrcalne fotografije punog kadra. Uz fotoaparat na tržište izlazi i prijenosni objektiv NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: najkraći i najlakši bezrcalni objektiv punog kadra sa zumom na tržištu.¹ Savršen je dodatak fotoaparatu Nikon Z 5 i sjajna prilika za svakoga tko koristi fotoaparat Nikon Z i želi nevjerojatno prijenosan objektiv punog kadra sa zumom.

Svoje mjesto na tržištu Nikon Z 5 zauzima ispod modela Nikon Z 7 i Z 6, što znači da je namijenjen svakome tko tek počinje otkrivati čari fotografije punog kadra. Bilo da se radi o snimanju fotografija ili 4K videozapisa, korisnici će svjedočiti uzbudljivim novim razinama detaljnosti, dubine i boje koje će njihove fotografije poprimiti. Zahvaljujući CMOS senzoru punog kadra od 24,3 MP koji u potpunosti iskorištava sve mogućnosti prikupljanja svjetlosti iznimno širokog Z-postolja, čak i uz visoku ISO osjetljivost moguće je postići kristalno čiste slike sa zadivljujućim dinamičkim rasponom. Nikonov sustav hibridnog AF-a u 273 točke omogućuje izoštreno fokusiranje objekata duž čitavog kadra, a poznato elektroničko tražilo, koje je jednako kao na modelima Z 6 i Z 7, pruža iznimno izoštrenu sliku. Dvostruki utori za kartice nude fleksibilne mogućnosti pohrane, a rukovanje fotoaparatom izrazito je jednostavno zahvaljujući dubokom hvatištu fotoaparata i ostalim prepoznatim ergonomskim značajkama modela Nikon Z. Fotoaparat se može napajati i putem USB priključka², što je savršeno rješenje kada, primjerice, ne želite prekinuti snimanje videozapisa vremenskim odmakom s prozora svoje dnevne sobe.

Fotoaparat Nikon Z 5 kompatibilan je sa svim Nikonovim svijetlim i kompaktnim objektivima punog kadra iz asortimana NIKKOR Z – od iznimno širokokutnih fiksnih objektiva pa do objektiva s telefotografskim zumom. Osnovni komplet objektiva i fotoaparata sadržava i iznimno prijenosni objektiv NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3. Malen i izoštren, ovaj svestrani novi objektiv sa standardnim zumom pokriva neke od najpopularnijih žarišnih duljina i pruža vrhunske performanse snimanja fotografija i videozapisa. Fotoaparat Nikon Z 5 u potpunosti je kompatibilan s prilagodnikom postolja FTZ koji omogućuje uporabu objektiva NIKKOR s F-postoljem bez gubitka kvalitete slike.

Jordi Brinkman, voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, kaže: „Nikon Z 5 i objektivi NIKKOR Z 24 50 mm nude fantastičnu priliku za otkrivanje svih čari fotografije punog kadra uz Nikon Z. Uz bogate boje i veću dubinsku oštrinu, ovaj jedinstveni, prijenosni komplet pruža zadivljujuću kvalitetu slike koja se postiže modelima iz asortimana Nikon Z. Savršen je odabir za izradu kreativnih fotografija i slika punog kadra kakve ste oduvijek sanjali.”

Tvrtka Nikon nastavit će sa širenjem asortimana NIKKOR Z s nizom objektiva visokih performansi koji potiču kreativno izražavanje fotografa. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S na tržištu se očekuje krajem ove godine. Dostupan je i novi plan za NIKKOR Z objective.

Proširite svoje kreativno igralište. Nikon Z 5.

Zadivljujuća kvaliteta slike, moguća samo uz Nikon Z: iznimno široko Nikonovo Z-postolje, moćni procesor EXPEED 6 i CMOS senzor punog kadra od 24,3 MP s rasponom ISO osjetljivosti od 100 do 51.200.
Mali komplet, velike mogućnosti: osnovni komplet fotoaparata Z 5 i objektiva sadržava izrazito prijenosni objektiv NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.
Sustav hibridnog AF-a u 273 točke: omogućuje glatko, brzo i precizno fokusiranje duž čitavog kadra. Funkcija AF-a upravljanog okom fokus stavlja na oči i omogućuje izradu savršenih portreta. AF za prepoznavanje životinja pruža istu funkciju za pse i mačke.
Smanjenje vibracija po pet osi: fotografije su izoštrene, a videozapisi stabilni.
Izuzetno izoštreno elektroničko tražilo od 3690 tisuća točaka: elektroničko tražilo visoke definicije ništa ne ispušta iz kadra. Ključne postavke, kao što su ekspozicija, ISO osjetljivost i izjednačenje bijele boje, primjenjuju se u stvarnom vremenu.
Prepoznatljiva ergonomija asortimana Nikon Z: duboko hvatište pruža osjećaj sigurnosti, a glavne komande savršeno su raspoređene.
Čvrst, a istovremeno lagan: kućište od legure magnezija štiti fotoaparat od vlage i prašine.
Dvostruki utori za kartice, napajanje putem USB priključka: prihvaća brze UHS-II SD kartice, a fotoaparat se može puniti (dok je isključen) ili napajati putem USB priključka².
Nagibni zaslon osjetljiv na dodir: dodirnite za fokusiranje i snimanje, a dvaput dodirnite za 100 % prikaz područja slike.
Besprijekorni 4K videozapisi: objektivi punog kadra NIKKOR Z pružaju prekrasnu dubinsku oštrinu slike. Snimajte očaravajuće videozapise s vremenskim odmakom na fotoaparatu i izrađujte fotografije tijekom snimanja.
Ugrađeni Wi-Fi® i Bluetooth®. Nikonova aplikacija SnapBridge olakšava prijenos fotografija i videozapisa, a omogućuje i pretvaranje pametnog uređaja u daljinski monitor i upravljač.

Budite odvažni. Budite slobodni. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Iznimno prijenosni objektiv punog kadra sa zumom: pokriva raspon žarišne duljine od širokokutnih 24 – 50 mm do standardne duljine i omogućuje uporabu filtera od 52 mm.
Mogućnost uvlačenja: okretanjem prstena zuma objektiv se s lakoćom uvlači i izvlači.
Prepoznatljiva kvaliteta slike asortimana Nikon Z: slike su prekrasno izoštrene uz uravnoteženo osvjetljenje duž čitavog kadra.
Bogatstvo boja: ED staklo i asferične leće svode izobličenje slike na minimum duž čitavog raspona zumiranja.
Stalna minimalna fokalna udaljenost: samo 0,35 m duž čitavog raspona zuma.
Savršeno rješenje za videozapise: postupak fokusiranja je tih, odstupanje od fokusa smanjeno, a rezultat profesionalne kvalitete.
Podesivi kontrolni prsten: može se koristiti za upravljanje otvorom blende, kompenzaciju ekspozicije ili podešavanje ISO osjetljivosti.

Saznajte više na: https://www.nikon.hr/hr_HR/product/digital-cameras/mirrorless/enthusiast/z-5


1 Najmanja duljina i težina među objektivima sa standardnim zumom za bezrcalne fotoaparate punog kadra s međusobno zamjenjivim objektivima koji su dostupni na tržištu 21. srpnja 2020.
2 Potreban je USB kabel od vrste C do vrste C.

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress