Canon CJ20ex5B objektiv

Share

Canon nadopunjuje svoju ponudu 4K objektiva za televizijsku produkciju fleksibilnim hibridnim konceptnim BCTV zum-objektivom – CJ20ex5B


Canon Europe predstavljanjem modela CJ20ex5B proširuje svoju ponudu vodećih 4K objektiva za televizijsku produkciju za kamere s 2/3-inčnim senzorom. Nudeći prednosti Canonovih optičkih 4K performansi uz napredan rad, ovaj objektiv iz razreda UHDxs vrste „2 u1“ ima moćan raspon zuma od 20x i široki kut od 5 mm te je tako prikladan za širok raspon televizijskih primjena, poput snimanja u studiju, sportskih produkcija, snimanja dokumentarnih filmova i prikupljanja vijesti. Ovaj objektiv točka je na „i“ Canonove ponude 4K BCTV objektiva koja se sastoji od 12 prijenosnih objektiva vrste „box“.

Optičke performanse visoke kvalitete

Već više od 60 godina Canon proizvodi optički izvrsne i inovativne objektive za televizijsku produkciju, a CJ20ex5B nastavlja u tom smjeru. Uz podršku za 4K razlučivost od središta slike do vanjskih rubova i napredan zaštitni sloj na objektivu, CJ20ex5B posve zadovoljava zahtjeve visoke razine za 4K HDR televizijsku produkciju. Ovaj je objektiv kompatibilan s kamerama koje podržavaju korekciju kromatskih odstupanja za gamut boja BT.2020 i usklađen je sa sve popularnijim novim standardima u branši.

Uhvatite akciju iz raznih kutova

Kombinacija širokog kuta i sposobnosti zumiranja modela CJ20ex5B čine ga iznimno svestranim objektivom. Uz raspon od 5 – 100 mm (10 – 200 mm s optičkim ekstenderom) podržava razne situacije snimanja i emitiranja. Primjerice, kad se radi o snimanju sportskih sadržaja, ovaj objektiv savršen je izbor za profesionalce koji moraju snimati panoramski pogled na stadion, ali i akciju izbliza s nekog mjesta tik pored terena. Ovaj lagan (2,2 kg) i kompaktan objektiv omogućuje snimateljima postizanje 4K optičkih performansi, bez obzira na postavke koje profesionalac odabere, čak i prilikom korištenja ugrađenog 2x ekstendera. Dok raste potražnja gledatelja za 4K sadržajima, CJ20ex5B pomaže snimateljima da stvaraju sadržaje za budućnost kroz nadogradnju na 4K sustave i tijekove rada.

Kompatibilnost s virtualnim sustavima

CJ20ex5B opremljen je 16-bitnim enkoderom s apsolutnim vrijednostima koji može očitati krajnje precizne informacije o pozicioniranju za svaku postavku objektiva, fokus i blendu zuma, a bez prethodne inicijalizacije objektiva. Tri 20-pinska priključka omogućuju objektivu očitavanje takvih informacija čak i prilikom istovremenog korištenja kontrolera za fokusiranje i zumiranje. To je savršeno za profesionalce koji žele da im objektiv bude kompatibilan s raznim virtualnim sustavima.

Kompaktan i lagan

Uz kvalitetne specifikacije i visoke performanse CJ20ex5B krasi tradicionalan kompaktan i lagan dizajn koji smo već vidjeli kod raznih modela iz Canonove linije objektiva ENG. Uz to, u skladu s trajnosti uobičajenih HD objektiva, ovaj prijenosni zum-objektiv za televizijsko snimanje izvrstan je izbor i za snimanje na otvorenom upravo zahvaljujući svojoj visokoj mobilnosti. CJ20ex5B je ergonomski dizajniran za kamermane koji snimaju s ramena, pa njegov držač udobno stoji u ruci, olakšavajući rad i omogućujući neograničeno snimanje.

Canon danas predstavlja i svoj najnoviji dodatak sustavu Cinema EOS – EOS C70. To je kompaktna i svestrana filmska kamera, prva u ponudi koja ima inovativni nosač RF. Osim toga, Canon predstavlja i prilagodnik za nosač EF-EOS R 0.71x – prilagodnik s RF na EF koji je konstruiran tako da korisnici mogu upotrebljavati širok raspon Canon EF objektiva s kamerom EOS C70 uz istovremeno zadržavanje istog kuta gledanja punog kadra. Ovdje možete saznati više o objektivu CJ20ex5B: https://www.canon-europe.com/lenses/cj20ex5b-iase-s/.

Glavne značajke objektiva CJ20ex5B:

  • 4K optička kvaliteta UHDxs klase
  • hibridni koncept, širokokutno i telefoto snimanje
  • žarišna duljina 5,0 – 100 mm (10 – 200 mm s optičkim ekstenderom)
  • maksimalan otvor blende f/1.8 – f/2.95
  • ugrađen 2x ekstender
  • napredna digitalna pogonska jedinica
  • kompatibilnost s virtualnim sustavima preko 16-bitnog enkodera
Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress