Nikon Z 7II i Z 6II

Share

Nikon Z 7II i Z 6II dizajnirani su u skladu sa iznimno širokim Z-postoljem i sve većim rasponom objektiva NIKKOR Z. Oba modela imaju sljedeće značajke: dva procesora EXPEED 6 za obradu slika, brže i dublje međuspremnike koji podržavaju brzo kontinuirano snimanje te dvostruke utore za kartice koji podržavaju UHS-II SD i XQD kartice ili CFexpress kartice. Fotoaparatu su opremljeni i mogućnostima snimanja videozapisa razlučivosti 4K/60p¹. Uz njih možete upotrebljavati opcionalan novi baterijski dodatak – MB-N11 – koji podržava okomito snimanje, kao i novi bežični daljinski upravljač WR-R11b.

Z 7II

Z 7II sljedeći je u korak u nagrađivanoj seriji fotoaparata Z 7, a odlikuje se vrhunskom sposobnošću hvatanja objekta, visokom razlučivošću i robusnom pouzdanošću. Uz veći dinamički raspon i performanse u širokom rasponu osjetljivosti ISO, njegova snaga obrade i kapacitet međuspremnika omogućuju brzine snimanja do 10 fps. Fotografi sada mogu snimiti do 200 slika formata JPEG pune razlučivosti ili 77 12-bitnih nekomprimiranih slika formata RAW u jednom snimanju.

Poboljšane mogućnosti AF-a fotoaparata Z 7II pružaju podršku širokog polja AF-a z ljude i životinje, AF s praćenjem objekta koji radi na sličan način kao 3D-praćenje i poboljšan AF u slabom osvjetljenju. Nadalje, elektroničko tražilo od 3,69 milijuna točaka (EVF) pruža prirodniji prikaza s velikom brzinom osvježavanja, čime se smanjuje zatamnjenje.

Fotoaparat je prilagođen naprednim i profesionalnim fotografima koji zahtijevaju nenadmašnu mogućnost isticanja detalja objekata. To može biti portretni fotograf koji brzo snima kako bi uhvatio teksture kože, kose, odjeće i šminke. Može biti i pejzažni fotograf kojem je potrebna izdržljiva, ali lagana oprema za putovanja u nepovoljnim okruženjima i snimanje prizora prirode.

Z 6II

Z 6II nadovezuje se na uspjeh fotoaparata Z 6. Pruža robusnost i jednostavnost upotrebe, mogućnost stvaranja kinematografskih videozapisa profesionalne razine i moćne performanse prilikom snimanja statičnih trenutaka. Otpornost fotoaparata na prašinu i kapljice omogućuje kontinuirano snimanje u zahtjevnim uvjetima, a nova mogućnost okretanja prstena za fokusiranje u suprotnom smjeru korisnicima omogućuje ručno fokusiranje u smjeru na koji su navikli.

Što se tiče mogućnosti snimanja videozapisa, fotoaparat može pružiti 4K UHD i Full HD izlaz u formatima videozapisa zasnovanim na formatima FX i DX. Nadalje, snimanje u HLG formatu očuva više detalja, dinamički raspon i kontrast – na taj se način u potpunosti smanjuju zahtjevi naknadne opreme². Poboljšani AF upravljan okom i AF za otkrivanje životinja pruža poboljšano fokusiranje objekata tijekom snimanja videozapisa.

Te mogućnosti AF-a također su izvrsna podrška za snimanje vrhunskih fotografija u kombinaciji s poboljšanom brzinom i snagom fotoaparata. Z 6II podržava kontinuiranu brzinu snimanja od 14 fps³ i povećan maksimalan broj snimaka u kontinuiranom snimanju – 200 slika formata JPEG ili 124 12-bitnih nekomprimiranih slika formata RAW u jednom snimanju.

Z 6II prikladan je za korisnike koji osim fotografija žele snimati i kinematografske videozapise pomoću kompaktnog sustava. To je fotoaparat za profesionalnu izradu videozapisa ili, na primjer, fotografiranje vjenčanja, pri čemu su okretnost, fleksibilnost i beskompromisna kvaliteta izlaza od ključne važnosti.

NIKONOV SUSTAV SA Z-POSTOLJEM

Oba fotoaparata imaju Nikonov sustav sa Z-postoljem kako bi se osiguralo da svjetlost dopire do cijelog senzora, uključujući krajnje kutove. U kombinaciji s linijom NIKKOR Z objektiva koja se širi ili s više od 300 kompatibilnih NIKKOR objektiva s F-postoljem putem prilagodnika postolja FTZ, pomiču Nikonovu tradiciju optičke izvrsnosti i inovaciju do neviđenih visina.

DODATNA OPREMA

Baterijski dodatak MB-N11 ima gumb za otpuštanje okidača i kontrole za okomito snimanje. Ima i priključak USB-C, koji vam omogućuje uzastopno punjenje dviju baterija kad je odspojen od fotoaparata.

Bežični daljinski upravljač WR-R11b omogućuje bežično upravljanje otpuštanjem okidača fotoaparata i može sinkronizirati okidače više fotoaparata povezanih s „glavnim” fotoaparatom. Daljinski primopredajnik WR-R11b kompatibilan je s određenim Nikonovim fotoaparatima, a možete i putem njega upravljati vanjskim bljeskalicama, kao što je SB-5000 Speedlight, u postavkama naprednog bežičnog osvjetljenja. Model WR-R11b kompatibilan je i s daljinskim upravljačem WR-1, profesionalnim upravljačem s mogućnostima velikog dometa.

UNESITE STRAST U DETALJE. Z 7II

• Veća moć, više detalja: široko Z-postolje kombinira se s velikim senzorom punog kadra od 45,7 MP i dvostrukim procesorima EXPEED. Uživajte u većem dinamičkom rasponu i čišćim performansama u širokom rasponu osjetljivosti ISO. Snimajte videozapise razlučivosti čak do 4K/60p.
• Maksimalna brzina i pouzdanost: dvostruki utori za kartice omogućuju vam upotrebu UHS-II SD kartica u jednom utoru i XQD kartica ili iznimno brzih CFexpress kartica u drugom. Prilagodite se bilo kojem tijeku rada.
• Izuzetno širok, savršeno izoštren AF: fokusirajte s apsolutnom fleksibilnošću. Fotoaparat se nakon načina u mirovanju vraća na odabranu fokusnu točku. Prilikom snimanja s objektivom od f/2 (ili jačim), dostupno je mjerenje ekspozicije do –4 EV.
• Snimajte brže i dulje – u tišini: brzine snimanja do čak 10 fps omogućuju nevjerojatnu fleksibilnost, a veći međuspremnik omogućuje nastavak snimanja bez prekida.
• Tražilo koje vas besprijekorno prati: elektroničko tražilo visoke rezolucije s 3,69 milijuna točaka (EVF) ima veliku učestalost osvježavanja, čime se značajno smanjuje zatamnjenje prilikom brzog snimanja.
• Zasloni koji se prilagođavaju vama: prilagodljivi zasloni s prikazom informacija omogućuju vam brzu prilagodbu postavki, a možete ga i u potpunosti onemogućiti kada snimate fotografije. Ako okrenete monitor za snimanje u načinu prikaza uživo, EFV će se automatski isključiti.
• „Čvrst” je samo uvod u značajke: u potpunosti zaštićen fotoaparat Z 7II neće ni ustuknuti pred zahtjevnim terenima, teškim vremenskim uvjetima ili uređajima za zamagljivanje scene.
• SnapBridge: Nikonova aplikacija SnapBridge koja se neprestano razvija sada vam omogućuje ažuriranje firmvera fotoaparata putem pametnog uređaja.

STVARAJTE BEZ PREPREKA. Z 6II

• Stvarajte u bilo kakvom osvjetljenju: širokokutno Z-postolje i veliki senzor punog kadra od 24,5 MP omogućuju jasne, detaljne slike u iznimno širokom ISO rasponu. AF u uvjetima slabog osvjetljenja sada funkcionira do –6 EV s objektivom od f/2 (ili većim).
• Nevjerojatno brže: snimajte fotografije u punoj razlučivosti brzinom do 14 fps uz puni AF/AE. Snimite do 200 slika formata JPEG ili 124 12-bitnih nekomprimiranih slika formata RAW u jednom snimanju.
• Dvostruki procesor EXPEED: dva procesora EXPEED udvostručuju snagu koja vam je raspolaganju za sve, od AF-a do međuspremnika. Izvedba je besprijekorna, neovisno o tome snimate li videozapis ili fotografije.
• Dvostruki utori za kartice: Prilagodite se bilo kojem tijeku rada. Možete upotrebljavati UHS-II SD kartice u jednom utoru i XQD kartice ili najnovije iznimno brze CFexpress kartice u drugom.
• Napredne multimedijske performanse: snimite oštrije i jasnije videosnimke šireg dinamičkog raspona. AF upravljan okom i AF za otkrivanje životinja dostupni su tijekom snimanja, a snimke možete bilježiti kako god želite.
• Čvrsta izrada: zahvaljujući okviru od iznimno čvrste, lagane legure magnezija, ovaj fotoaparat jednostavan je za nošenje i dovoljno čvrst za upotrebu na svim lokacijama. U potpunosti je zaštićen od prašine, prljavštine i vlage.
• NIKKOR Z: uživajte u kinematografskoj dubinskoj oštrini koju možete postići sa širokim izborom NIKKOR Z objektiva s brzim fokusom.
• Svestranost sustava Z: vanjske bljeskalice Speedlight možete upotrebljavati čak i kada snimate pri velikim brzinama kadrova do 14 fps. Prilagodnik postolja FTZ pruža kompatibilnost s više od 300 NIKKOR objektiva s F-postoljem.
• SnapBridge: Nikonova aplikacija SnapBridge sada vam omogućuje ažuriranje firmvera fotoaparata putem pametnog uređaja.

Više detalja na: https://www.nikon.hr/hr_HR/product/digital-cameras/mirrorless/enthusiast/z-6ii i https://www.nikon.hr/hr_HR/product/digital-cameras/mirrorless/professional/z-7ii


¹ Napomena: dostupno na fotoaparatima Z 6II putem ažuriranja firmvera za koje se očekuje da će biti objavljeno u veljači 2021.
² Da biste s fotoaparatom Nikon Z 6II mogli snimati bogate HLG snimke, potreban je vanjski snimač videozapisa.
³ 14 fps s AF-om u jednoj točci, 12 fps u drugim načinima područja AF-a.

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress