Visa pour l’image 2021

Share

Već je 32 godine Canon Europe u partnerstvu s događanjem Visa pour l’image – jednim od vodećih svjetskih festivala fotoreporterstva, i to tijekom tjedna za profesionalce – od 30. kolovoza do 4. rujna 2021. Slaveći najbolje iz svijeta fotoreporterstva, ovo dugotrajno partnerstvo svjedoči o Canonovoj stalnoj posvećenosti vještini fotoreporterstva i fotografima koji snimaju neke od najvažnijih poglavlja u povijesti čovječanstva. Od studenata koji uče nove vještine do profesionalaca koji istražuju svijet u kojem živimo, iz Canonove suradnje s događanjem Visa pour l’image izlaze novi talenti i inicijative kreativnog pripovijedanja, od Canonove stipendije za fotoreporterke i Canonove stipendije za videosadržaje pa do Canonova programa razvoja za studente.


Najbolje fotoreporterke 

Sada već 21. godinu za redom Canon i Visa pour l’image predstavit će Canonovu stipendiju za fotoreporterke namijenjenu jednoj izvanrednoj fotografkinji u čast njenom doprinosu fotoreporterstvu. Dobitnica za 2021., Acacia Johnson, dobit će 8000 eura za svoj projekt na Aljasci „To Know The Earth from Above: The Bush Pilots Connecting Rural Alaska“ (Gledati Zemlju iz zraka: privatni piloti koji povezuju ruralnu Aljasku). Trenutačno je samo 20 % Aljaske dostupno cestama, a deseci njenih udaljenijih naselja – uglavnom zajednica gdje žive starosjedioci Aljaske – oslanjaju se na privatne avioprijevoznike za zadovoljenje osnovnih potreba, poput hrane, zdravstvene zaštite i hitnog prijevoza. Počevši od svog rodnog mjesta Anchoragea, ova stipendija omogućit će Johnsonovoj da stavi te zajednice pod svjetla reflektora kroz portrete pilota i njihovih zrakoplova na velikom formatu i fotografije iz zraka njihovih zrakoplova u letu iznad aljaških pejsaža.

Canonova stipendija za videosadržaje

Slaveći kreativno stvaranje dokumentarnih sadržaja i prepoznavajući najbolje nove talente, Canon zajedno s događanjem Visa pour l’image s ponosom predstavlja Camille Millerand i drugu Canonovu videostipendiju za kratki dokumentarni film. Millerand će upotrijebiti novčanu nagradu u iznosu 8000 eura za rad na svom projektu The Invisibles (Nevidljivi) fokusiranom na ilegalne radnike koji su ključni dio francuske gospodarske aktivnosti. On će za lakši rad dobiti na posudbu i revolucionarnu Canonovu profesionalnu videoopremu.

Izložbe Canonova ambasadora

Na festivalu će se u Perpignanu održati cijeli niz izložbi. Jérôme Gence, dobitnik nagrade Pierre and Alexandra Boulat za 2020. i Canonov ambasador, predstavit će svoj Telework (Udaljeni rad). Njegova priča iz 2019. prati digitalne nomade na Baliju, mlade ljude koji traže utočište od urbanog života pa udaljeno rade, uživajući u novoj jeftinoj rutini među palmama i na tropskom suncu. Uz to, Canonov ambasador Gabriele Galimberti predstavit će svoj rad, The Ameriguns – za tu zbirku on je putovao u Sjedinjene Američke Države kako bi upoznao ponosne vlasnike oružja i radio njihove portrete s oružjem, u njihovim domovima. Akreditirani korisnici mogu pristupiti Canonovom digitalnom dnevnom boravku na web-mjestu festivala Visa pour l’image: www.visapourlimage.com

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress