Godox CL10

Share

Želite li zanimljivo ambijentalno svjetlo ili pozadinsko svjetlo u boji i/ili s efektima za svoje video snimke ili VLOG, Godox CL10 je jako dobro rješenje. Ne košta mnogo, a nudi jednostavnost upotrebe i mnoštvo opcija i efekata.

U kompletu dolazi stalak za stol/pod, daljinski upravljač i USB-C kabel i strujni adapter. Nema ugrađenu bateriju, već radi isključivo na struju. Ukoliko želite, CL10 možete postaviti i na stalak za rasvjetu, tako što jednostavno odvojite stolni/podni stalak i nataknete ga na stalak za rasvjetu, baš kao i bilo koje drugo studijsko rasvjetno tijelo. Teoretski možete odabrati jednu od 36.000 boja i nijansi boja, a tu je i 39 efekata – od simulacije munje preko simulacije televizora ili policijske rotirke do svjetla svijeće ili kamina. Bez obzira što želite postići, Godox CL10 gotovo sigurno ima dobru opciju koju možete koristiti. Očiti primjer korištenja ovog svjetla u boji je za bojanje bijelog ili svijetlog zida u pozadini video snimke, čime se stvara drugačiji ugođaj na snimci.

Samo upravljanje opcijama je savršeno jednostavno, doista nije potrebno niti pogledati upute za uporabu (koje su standardno slabe, u Godox stilu). Snaga isporučenog svjetla je prilagođena snimanju videa, premda uz malo spretnosti može poslužiti i za poneku fotografiju, uz veću iso osjetljivost fotoaparata (iso800 ili više) i bljeskanje studijske rasvjete na minimumu. Iako, čim snaga rasvjetnih tijela prijeđe 200 Ws, više ništa nije moguće napraviti, Godox CL10 je ipak svjetlo za videografe.

Kvaliteta izrade je vrlo solidna, kako smo i navikli od Godoxa. Niti nakon duljeg rada (više od sat vremena pri sobnoj temperaturi) nema većeg zagrijavanja niti dosadnog zujanja ventilatora radi hlađenje ( jer nema ventilator). Dimenzije svjetla mi se čine dobro pogođenima i nude dobar omjer kvalitete svjetla i lakog i jednostavnog pospremanja. A s obzirom na razumnu cijenu, niti opcija kupnje nekoliko CL10 svjetala kako biste postigli jako zanimljive efekte u kadru nije isključena.

Tekst i fotografije: Goran Vrakela

Prizma d.o.o., 580 kn

SPECIFIKACIJE
Model: CL10
Snaga svjetla: 1100 lux (green light)
Potrošnja: 10W
Kut svjetla: 120°
Boje: RGB
CRI Index: 96 TLCI index: 98
Napajanje: USB-C (kabl i adapter isporučeni uz uređaj)
Regulacija snage: 0-100%
Spajanje: 5/8″ ženski adapter 
Dimenzije: 192x192x65mm
Težina: 270g

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress