NIKKOR Z 40mm f/2

Share

Nikon je predstavio NIKKOR Z 40mm f/2, svoj novi najmanji i najlakši fiksni objektiv punog kadra koji se pridružuje obitelji Nikon Z!

Ovaj svijetli standardni fiksni objektiv nudi prirodni kut gledanja koji je idealan za vjerne portrete, intervjue i videozapise s uputama. Budući da neće biti suočene s golemim objektivom, osobe koje snimate bit će opuštenije, a mala veličina i težina objektiva čine ga idealnim za snimanje atraktivnih uradaka u prvom licu.

Široko Z-postolje kombinira se sa širokim maksimalnim otvorom blende objektiva od f/2 za izvrsne performanse pri slabom osvjetljenju, što je idealno za vjerno dočaravanje atmosfere u situacijama s prigušenim svjetlom. Zaobljeni otvor blende s 9 lamela omogućuje nježan efekt zamućenja prirodnog izgleda: fotografi i snimatelji filmova mogu snimati slike s nježno zamućenim, super-kremastim pozadinama koje uistinu ističu objekt snimanja.

Dirk Jasper, voditelj proizvoda, Nikon Europe, izjavio je: „Sa zadovoljstvom uvodimo ovaj svestran fiksni objektiv u rastući sustav Nikon Z. Ovaj objektiv pruža izvrstan omjer cijene i kvalitete te je izvrsna početna točka za ulazak u svijet Nikon Z proizvoda. Toliko je kompaktan i lagan da je idealan kao objektiv koji ćete nositi uokolo ili kao lagani drugi objektiv.”

Kratak pregled ključnih značajki
NIKKOR Z 40mm f/2Svijetli standardni fiksni objektiv s otvorom blende f/2: kut gledanja od 40 mm na fotoaparatima punog kadra serije Z. Kut gledanja od 60 mm na fotoaparatima DX-formata serije Z.
Vjerni prikazi: objektiv daje fotografije i videozapise s prekrasnim detaljima, dubinom i bojom.
Umjetnički efekt zamućenja: izoštreno fokusiranje na objekt ispred prekrasnih meko zamućenih pozadina nikada nije bilo jednostavnije.
Sjaj u krupnom planu: minimalna fokalna udaljenost od samo 0,29 m. Oštrina je vrhunska, čak i u krupnom kadru.
Brzo, tiho automatsko fokusiranje: pokreće ga iznimno tih koračni motorić, a pomaže mu dodatno svjetlo koje skuplja Z-postolje, pa je fokusiranje brzo, precizno – i tiho.
Stvoreni za videozapise: zvukovi fokusiranja neće uništiti videozapise. Odstupanje fokusa se dramatično smanjuje kako biste mogli prilagoditi fokus bez utjecaja na kut gledanja.
Stane u džep: dovoljno maleni da ih držite na fotoaparatu ili ubacite u džep.
Prilagodljivi: tihi kontrolni prsten može se postaviti kako bi kontrolirao fokusiranje, otvor blende, kompenzaciju ekspozicije ili ISO.
Zaštićeni: zabrtvljeni su radi zaštite od prašine i kapljica vode.

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress