LUMIX S 24mm F1.8

Share

Panasonic predstavlja novi širokokutni objektiv s velikim otvorom blende i fiksnom žarišnom duljinom LUMIX S 24mm F1.8 (S-S24) kao treći dodatak seriji od četiri objektiva s velikim otvorom blende F1.8 utemeljena na standardu sustava L-Mount. Ukupno četiri objektiva F1.8 s fiksnom žarišnom duljinom iz serije LUMIX S, uključujući 85-milimetarski (S-S85), 50-milimetarski (S-S50) i novi 24-milimetarski (S-S24), dijele veličinu i položaj kontrolnih dijelova radi praktičnih prednosti prilikom upotrebe. Težište tih objektiva skoro je isto, pa je lako brzo mijenjati objektive uz minimalne prilagodbe balansa kad je fotoaparat na visećem stabilizatoru (gimbalu). Mogu se koristiti i zajednički filtri zahvaljujući istom promjeru. Karakteristike tih objektiva također su dosljedne.

LUMIX S 24mm F1.8 sastoji se od 12 elemenata (leća) u 11 grupa, uključujući tri asferične leće, tri leće s posebno malim rasapom (ED, Extra-Low Dispersion) i jedna leća s ultramalim rasapom svjetlosti (UED, Ultra Extra-Low Dispersion). Upotrebom triju asferičnih leća postižu se istovremeno sjajne karakteristike i prekrasan bokeh, koji su poznate prednosti svih F1.8 objektiva u seriji. Objektiv je prikladan za različite situacije, uključujući sve od pejsaža do snimaka koji koriste širok kut prikaza. Leće s malim rasapom i jedna s posebno malim rasapom svjetlosti i UED leća učinkovito suzbijaju kromatska odstupanja.

LUMIX S 24mm F1.8 sposoban je za gladak i tih rad u sprezi s krajnje brzim sustavom automatskog fokusiranja fotoaparata s preciznim kontrastom i senzorom koji hvata maksimalno 240 sličica u sekundi. Kod nelinearne postavke fokus se pomiče za neki promjenljivi iznos u skladu s pomakom rotacije prstena za fokusiranje za linearnu postavku. Osjetljivost (količina pomaka fokusa po količini rotacije) može se birati od 90 do 360 stupnjeva u koracima od 30 stupnjeva radi namjenskog rukovanja fokusiranjem. LUMIX S 24mm F1.8 sjajan je i po svojim performansama snimanja videozapisa zahvaljujući mehanizmu koji sprječava disanje fokusa, a to je inače velik problem svih zamjenjivih objektiva namijenjenih snimanju statičnih fotografija. U kombinaciji s kontrolom otvora blende u mikrokoracima za glatke promjene ekspozicije, moguće je snimati videozapise profesionalne kvalitete.

Svojim kompaktnim dimenzijama i malom masom od oko 310 g LUMIX S 24mm F1.8 zadivljujuće je prenosiv i odgovara najmanjem fotoaparatu punog kadra koji nosi naziv LUMIX, modelu S5. Robustan dizajn otporan na prašinu i vlagu može podnijeti upotrebu u nepovoljnim uvjetima, čak i na 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice, čime se jamči velika mobilnost. Promjer filtra je 67 mm s blendom kružnog otvora s 9 oštrica.

Uz dodatak 35-milimetarskog objektiva s fiksnom žarišnom duljinom koji će biti novi standard i četiri objektiva F1.8 s velikim otvorom blende iz serije LUMIX S jasno je da su Panasonic i savez koji promiče sustav L-Mount posvećeni razvoju objektiva L-Mount radi daljnjeg proširenja ponude i zadovoljavanja potreba kupaca. LUMIX S-S24 kvalificirajući je proizvod za program LUMIX PRO. Program LUMIX PRO zamišljen je da kao podrška korisnicima proizvoda LUMIX kad im je to najpotrebnije, uz cijeli niz pogodnosti koje su dostupne članovima ne samo u njihovoj državi, nego i državama u kojima borave radi posla.
Potražite pojedinosti te uvjete i odredbe za kvalificirajuće razine, države i proizvode na web-mjestu www.lumix-pro.com

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress