Nikon Z 9

Share

Nikon je predstavio flagship fotoaparat Nikon Z 9, svoj najnapredniji fotoaparat dosad. Nikon Z 9 značajan je korak naprijed i za tvrtku Nikon i za profesionalno fotografiranje. Bezrcalni aparat ima novi, slojeviti senzor CMOS punog kadra od 45,7 MP koji su dizajnirali Nikonovi inženjeri i iznimno brz procesor EXPEED 7. Opremljen je Nikonovim najnaprednijim sustavom automatskog fokusiranja i 3D praćenjem, vrhunskim mogućnostima snimanja videozapisa, izvanrednim zaslonom elektroničkog tražila, brzinama do 120 fps uz potpuno automatsko fokusiranje i mjerenje ekspozicije i još puno toga.

Osim fotoaparata Z 9, Nikon je predstavio i objektiv NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S, prvi objektiv sa super-telefotografskim zumom serije Z, i prilagodnik postolja FTZ II, koji dodatno poboljšava mogućnost upotrebe postojećeg prilagodnika postolja FTZ.

Fotoaparat Z 9 namijenjen je onima koji pomiču granice snimanja fotografija i videozapisa. Idealan je za profesionalce koji se bave snimanjem divljine, sporta i fotoreportaža i koji zahtijevaju iznimno elektroničko tražilo, AF i funkcionalnost, uz robusnost koja premašuje čak i onu fotoaparata D6. Fotoaparat Z 9 također je prikladan za profesionalce u području modne i komercijalne fotografije, koji trebaju izraziti svoje kreativne ideje u obliku fotografija i videozapisa visoke razlučivosti, kao i za stvaratelje videosadržaja koji žele postići kvalitetan rezultat u učinkovitom i okretnom produkcijskom okruženju.

„Fotoaparat Z 9 najnapredniji je fotoaparat koji smo dosad stvorili. Nadilazi sve što je danas dostupno na tržištu”, rekao je Dirk Jasper, voditelj proizvoda, Nikon Europe. „Mali je broj fotoaparata koji zaista ‘mijenjaju pravila’, a ovo je jedan od njih. Zahvaljujući izvanrednoj obradi, brzini, tehnologijama utemeljenima na umjetnoj inteligenciji i ergonomiji fotoaparata Z 9, fotografi mogu prevladati izazove uvjeta osvjetljenja, objekta i okoliša jednostavnije no ikad. Opremljeni tehničkim mogućnostima fotoaparata, profesionalci će moći podići vlastitu igru na nove razine.”

Glavne značajke fotoaparata Z 9

Izvanredne performanse AF-a i 3D praćenja
Sustav AF-a u 493 točke uključuje automatsko područje AF-a u 405 točaka, što je pet puta više od fotoaparata Z 7II, dok načini područja AF-a u 10 točaka korisnicima omogućuju optimizaciju postavki AF-a za svaki posao. Također, umjetna inteligencija s dubokim učenjem omogućuje najnaprednije, istodobno otkrivanje do devet različitih vrsta objekata. Ta se mogućnost kombinira s 3D praćenjem, prvim za Nikonov asortiman bezrcalnih aparata, kako bi se zabilježio svaki ključan trenutak. Od ljudi i njihovih karakteristika do životinja i vozila – fotoaparat Z 9 razumije što fotografirate i u trenu se prilagođava promjenama položaja, orijentacije ili brzine objekta.

Mogućnosti snimanja videozapisa koje mijenjaju pravila
Nevjerojatna snaga snimanja fotoaparata Z 9 korisnicima omogućuje snimanje izvanrednih 8K 24 fps do 60 fps i 4K 24 fps do 120 fps videozapisa punog kadra i filmova od niza slika na fotoaparatu. Možete snimati 8K videozapise pri 30p u trajanju od približno 125 minuta odjednom, što je najdulje trajanje među bezrcalnim aparatima¹. Uz kompatibilnost s ProRes 422 HQ formatom zapisa⁷ koja obuhvaća niz zahtjeva u video produkciji. A nadolazeće ažuriranje firmvera omogućit će snimanje 8K videozapisa RAW formata pri besprijekornih 60p². Potpuni AF/AE i AF upravljan okom podržavaju snimanje videozapisa zahvaljujući činjenici da Nikonov novi format N-RAW omogućuje upravljanje veličinama datoteka³.

Brzina
Snimite više od 1000 kadrova u formatu RAW pune razlučivosti pri 20 fps i u samo jednom snimku. Također, moguće je snimati do 120 fps pri približno 11MP u normalnoj JPEG kvaliteti uz mogućnost potpunog AF/AE-a u novom C+ načinu rada. Najveća brzina skeniranja na svijetu⁵ gotovo eliminira izobličenje pokretnog okidača, do te mjere da je mehanički okidač uklonjen. Brzine okidača od 1/32.000 u kombinaciji s mogućnosti fotoaparata za snimanje pri ISO 64 pružaju nevjerojatnu dubinsku oštrinu, čak i u uvjetima ekstremno jakog osvjetljenja.

Stalna vidljivost u stvarnom vremenu
Fotoaparat Z 9 ima najsvjetliji (3000-nitni) zaslon elektroničkog tražila, s tehnologijom dvostrukog strujanja koja omogućuje dosljedno snimanje uživo i bez zatamnjenja kako fotografi ne bi propustili nijedan trenutak. Zaslon fotoaparata Z 9 pruža uistinu dosljedan prikaz u stvarnom vremenu, što znači da će korisnik uočiti svako pomicanje objekta i svaku najmanju promjenu scene koju fotografira.

Ergonomija i robusnost
Još jedna novost tvrtke Nikon je i to što je fotoaparat Z 9 opremljen zakretnim monitorom koji se može nagnuti okomito i vodoravno u 4 osi, što fotografima omogućuje prilagođavanje trenutku uz brzo i fleksibilno kadriranje. Ovo je profesionalni alat uzduž i poprijeko i ergonomija fotoaparata, kao što je raspored gumba, dotjerana je i poboljšana na temelju povratnih informacija profesionalnih fotografa. A njegova robusnost nadilazi i onu fotoaparata D6 i omogućuje korisnicima da zabilježe baš sve, čak i u zahtjevnim uvjetima. Novi gumb načina rada AF-a korisnicima omogućuje promjenu načina AF-a i načina područja AF-a tijekom snimanja putem tražila, a gornja i stražnja LCD upravljačka ploča i ključni gumbi mogu se osvijetliti brzim prelaskom prsta preko prekidača napajanja za jednostavniju promjenu postavki u mraku.

Dodatne značajke fotoaparata Z 9

• Kompaktno kućište: 20 % manje od kućišta fotoaparata D6, s dubokom drškom koja omogućuje sigurno držanje tijekom vodoravnog i okomitog snimanja.
• Izrađen je od legure magnezija za najbolju ravnotežu čvrstoće i lakoće.
• Sveobuhvatna zaštita od vremenskih utjecaja štiti fotoaparat, objektive serije Z i prilagodnike postolja u svim uvjetima.
• Vodljivi premaz stvara magnetsko polje koje aktivno odbija čestice prašine od senzora.
• Izvorni raspon osjetljivosti ISO od 64 do 25.600 (može se proširiti na ekvivalentan raspon od 32 do 102.400) kombinira se s naprednim algoritmom za smanjenje šuma te smanjenjem treperenja integriranim u fotoaparatu.

5. studenoga u vremenu od 13:00 do 21:00 h održat će se ekskluzivan virtualan događaj, #NikonDays, na kojem će se slaviti Nikonov novi vodeći fotoaparat, a Nikonovi stručnjaci razgovarat će o svemu što serija Z nudi! Uključite se u sesije pitanja i odgovora, stručna predavanja i vodiče. Sudjelovanje na ovom događaju besplatno je i moći ćete poslušati govore inspirativnih fotografa koji su među prvima upotrebljavali fotoaparat Z 9. Registrirajte se sada za ove nadolazeće sesije. Broj mjesta ograničen je.

Da biste sudjelovali na događaju, svoje mjesto rezervirajte na web-mjestu https://nikondays.nikoneurope.com.
Kako biste vidjeli cijeli raspored, posjetite web-mjesto https://nikondays.nikoneurope.com.

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress