Nikon Z f

Share

Nikon je predstavio svoj najnoviji bezrcalni aparat FX formata punog kadra, Z f, koji spaja tradicionalni dizajn s naprednom tehnologijom i vrhunskim performansama. Nadahnut kultnim fotoaparatom FM2, ovaj fotoaparat jednako lijepo izgleda kao što pristaje u ruke stvaratelja sadržaja i fotografa.

Opremljen istim procesorom za obradu slike EXPEED 7 kao i Nikon Z 9, fotoaparat Z f omogućuje napredno snimanje fotografija i videozapisa. Pružajući i stil i mogućnosti, sadrži suvremenu tehnologiju, uključujući izvanredne performanse AF-a i VR-a, što rezultira fotoaparatom koji je savršen za one koji žele izraziti svoju kreativnost.

Glavne značajke fotoaparata Z f uključuju sljedeće:

Tradicionalan dizajn nadahnut kultnim fotoaparatom FM2

Kada je riječ o fotoaparatu Z f, utjecaj Nikonova nasljeđa jasno je vidljiv u detaljima. Retro izgled odražava izgled kultnog fotoaparata FM2, kao i upotreba kotačića, gumba za otpuštanje okidača i dodatak logotipa tvrtke Nikon iz 1970-ih. Svi kotačići izrađeni su od precizno brušene mjedi, što im daje visokokvalitetan dojam. Pored standardnog modela u crnoj boji, fotografi će moći birati među šest vrhunskih opcija boja vanjštine kako bi personalizirali svoj fotoaparat i dodatno ga prilagodili svom stilu.

Nove funkcije koje proširuju mogućnosti slikovnog izražavanja

Osim standardne monokromatske konfiguracije Picture Control, fotoaparat Z f opremljen je dvjema novim konfiguracijama Picture Control: plošno monokromatskom i monokromatskom dubokih nijansi. Biraču za fotografije i videozapise dodan je namjenski položaj za crno-bijelo snimanje, koji omogućuje trenutno prebacivanje između kontrola. Fotoaparat je također opremljen nizom drugih inspirativnih funkcija i značajki, uključujući Creative Picture Control (Kreativna postavka Picture Control) i snimanje uz pomak piksela – značajka koja je po prvi put podržana upravo na fotoaparatu Z f.

Poboljšane performanse videozapisa za različite potrebe

Novi fotoaparat pruža neke uzbudljive značajke videozapisa, uključujući ugrađeno 10-bitno snimanje H.265, kao i mogućnost snimanja do 125 min razlučivosti 4K UHD. Druge funkcije su preuzete s modela Z 9, uključujući mogućnost prilagodbe ISO osjetljivosti u koracima od 1/6 EV i prikaz crvenog okvira tijekom snimanja videozapisa.

Vrhunske performanse primjenom suvremenih tehnologija

Z f pokreće najnoviji alat za obradu slike EXPEED 7, što omogućuje visoku ISO osjetljivost. Također, osim što ima istih devet vrsta prepoznavanja objekta kao i fotoaparat Z 8, povećane su i performanse praćenja prilikom upotrebe prepoznavanja objekta. Fotoaparat je dodatno podržan ugrađenim smanjenjem vibracija i poboljšanim elektroničkim VR-om, koji poboljšavaju kvalitetu slika prilikom snimanja u slabo osvjetljenim ili mračnim zatvorenim prostorima.

Zurab Kiknadze, voditelj razvoja proizvoda u tvrtki Nikon Europe:Uzbuđeni smo što konačno dijelimo fotoaparat Nikon Z f sa svijetom. Ovaj autentičan, klasičan fotoaparat zaista utjelovljuje bit tvrtke Nikon, odajući počast robnoj marki sentimentalnim podsjetnikom na našu bogatu povijest, dok istovremeno predstavlja iznimno napredne korake koje neprestano poduzimamo kako bismo se razvijali i stvarali. Spajajući budućnost s prošlošću, uspjeli smo objediniti bezvremenski osjećaj stila i elegancije s nenadmašnom kreativnošću i inovativnošću. Z f stvarateljima sadržaja pruža priliku da iskoriste dan, budu hrabri i kreativni i, iznad svega, da snime neobične slike koje se ističu i koje će ljude natjerati da se dublje zagledaju u njih.”

Dodatne značajke: Z f

 • Prvi fotoaparat tvrtke Nikon koji podržava snimanje videozapisa u načinu s automatskim prioritetom okidača. Kada je odabran taj način, korisnik odabire brzinu okidača i fotoaparat prilagođava otvor blende.
 • Mogućnostima načina područja AF-a dodano je 3D-praćenje (samo za način za snimanje fotografija) i AF s praćenjem objekta (samo za videonačin).
 • Pikseli koji se upotrebljavaju za stvaranje slika i oni koji se upotrebljavaju za AF postižu optimalnu ekspoziciju za svaki proces, što pojednostavljuje fokusiranje na željeni objekt, čak i kad je objekt silueta u odnosu na pozadinsko osvjetljenje ili kada je scena slabo osvjetljena ili mračna.
 • Raspon pokrivenosti i broj fokusnih točaka koje se upotrebljavaju u načinu automatskog područja AF-a povećani su radi boljih performansi fokusiranja s udaljenim ili objektima u pokretu.
 • Povećane su mogućnosti dostupne za prilagođeni način širokog polja AF-a, čime se poboljšala učinkovitost za scene s više objekata.
 • Upotreba alata za obradu slike EXPEED 7 smanjuje šum na ravnim dijelovima objekata i povećava kvalitetu slike.
 • Prvi bezrcalni aparat punog kadra serije Z koji je opremljen monitorom s promjenjivim kutom.
 • Reprodukcija slike u okomitoj orijentaciji i prikaz izbornika <i> tijekom reprodukcije pružaju učinkovitu podršku za okomito snimanje.
 • Prvi fotoaparat serije Z koji podržava dodirnu Fn funkciju za prilagodbu postavki fotoaparata tijekom kadriranja slika u tražilu.
 • Visoka sposobnost obrade alata za obradu slike EXPEED 7 omogućuje funkciju High-Speed Frame Capture+ (C30) (snimanje kadrova velikom brzinom), koja postiže neprekidno snimanje velikom brzinom do 30 fps.
 • Opremljen funkcijom Predsnimanje, koja omogućuje pohranu snimljenih slika u međuspremnik do jedne sekunde prije nego što do kraja pritisnete gumb za otpuštanje okidača.
 • Korisnicima pruža funkciju omekšavanja tonova kože i funkciju ravnoteže prikaza portreta za bolje postizanje portreta koje su htjeli.
 • Sadrži konfiguraciju Rich Tone Portrait Picture Control (Portretna bogatih nijansi), koja bolje snima detalje lica objekta.
 • Upotrebljava tehnologiju dubokog učenja za prepoznavanje scene prilikom snimanja fotografija u načinu automatskog snimanja, ostvarujući optimalnu regulaciju ekspozicije u skladu sa scenom.
 • Vrhunska otpornost na prašine i kapljice omogućuje vam snimanje bez brige, čak i u zahtjevnim uvjetima.
 • Opremljen dvama utorima memorijske kartice, jedan podržava SD kartice, a drugi Micro SD kartice.
 • Primijenjen je dvostruki premaz za zaštitu senzora slike od prašine.
 • Podržava spajanje slika NEF (RAW) snimljenih s pomakom piksela, uz upotrebu softvera NX Studio verzije 1.5.0. Funkcije Picture Control Utility 2 konsolidirane su kako bi se prilagodba i primjena funkcije Picture Control i upravljanje njome mogli dovršiti u jednoj aplikaciji.
Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress