Novi Canon RF objektivi

Share

Canon predstavlja tri nova RF objektiva koji donose inovacije i nove koncepte entuzijastima i profesionalcima

 • RF 24-105mm F2.8L IS USM Z – idealan izbor za hibridne radne procese
 • Adapteri za motorizirano zumiranje PZ-E2 i PZ-E2B – pružaju fluidno profesionalno upravljanje za RF 24-105mm F2.8L IS USM Z
 • RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM – kompaktan i lagan ultraširokokutni objektiv sa zumiranjem
 • RF 200-800mm F6.3-9 IS USM – telefoto objektiv sa zumiranjem najvećeg dometa za RF priključak3

Canon Europe najavljuje tri revolucionarna RF objektiva i dva nova adaptera za motorizirano zumiranje koji nude širok raspon mogućnosti za kreatore sadržaja na svim razinama, proširujući njihove kreativne mogućnosti.

Vrhunski hibridni objektiv s dva opcionalna adaptera za motorizirano zumiranje

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z označava značajnu prekretnicu u tehnologiji objektiva, na koju su čekali mnogi fotografi i videografi. Ovaj višenamjenski objektiv u osnovi djeluje kao više objektiva, objedinjujući svojstva televizijskih, filmskih i standardnih RF objektiva za istinski svestran koncept objektiva. To je prvi RF zum objektiv koji kombinira namjenski prsten za regulaciju blende / otvora objektiva i Servo funkcionalnost putem opcionalnih adaptera za motorizirano zumiranje.

Osmišljen je kako bi se zadovoljila povećana potražnja unutar zajednice profesionalnih kreatora za hibridnim snimkama koje obuhvaćaju foto i video sadržaj. Ovaj profesionalni objektiv bogat značajkama savršeno se prilagođava snimanju vijesti, dokumentaraca, korporativnog rada, vjenčanja, događaja i sadržaja namijenjenih za objavu na društvenim mrežama.

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z kombinira praktičnost i doseg objektiva RF 24-105mm F4L IS USM s kreativnim mogućnostima i mogućnostima pri slabom osvjetljenju objektiva RF 24-70mm F2.8L IS USM – što znači da u potrazi za savršenim snimkama više ne morate birati između ove dvije prednosti. Objektiv također održava optičku stabilizaciju slike u 5,5 koraka za neusporedivu kvalitetu slike (do 8 koraka u kombinaciji sa stabilizacijom slike u kućištu, pružajući iznimnu stabilnost za videozapise snimane iz ruke i visoku kvalitetu slike pri snimanju u dinamičnim fotografskim situacijama kao što su vjenčanja ili događaji. Prsten za glatko upravljanje blendom (za videozapise) nudi preciznu kontrolu nad promjenom ekspozicije, sve u kombinaciji s 11-stupanjskom blendom za prekrasno zamućenje.

Novi objektiv premošćuje jaz na tržištu hibridnih objektiva, nudeći profesionalnim snimateljima kvalitetu koju traže u fotografskom i video sadržaju.

Ključne značajke objektiva RF 24-105mm F2.8L IS USM Z:

 • Izvrsna kvaliteta slike i zaštita od vremenskih uvjeta za dodatnu izdržljivost – uz oštre snimke visokog kontrasta zahvaljujući četiri UD leće za ispravljanje kromatskih aberacija
 • Profesionalno elektroničko parfokalno izoštravanje i prigušivanje “disanja” izoštravanja za održavanje ujednačenog vidnog polja pri snimanju videozapisa
 • Unutarnje zumiranje znači da je duljina cijevi konstantna, što je bolje za montažu na dodatnu opremu, otpornost na vremenske uvjete i pruža glatkiji rad
 • Glatki rad prstena za blendu s 32 koraka između zaustavljanja (bez klikova) i prekidačem za otpuštanje blokade za položaj “Auto”

Značajke objektiva RF 24-105mm F2.8L IS USM Z mogu se još više unaprijediti uz novopredstavljene adaptere za motorizirano zumiranje, što donosi veću fleksibilnost filmašima. Adapteri za motorizirano zumiranje omogućuju glatko zumiranje i daljinsko upravljanje putem Canonovih aplikacija Camera Connect ili EOS Utility.

Adapter za motorizirano zumiranje PZ-E2B dodatno ima 20-pinski priključak za daljinsko upravljanje zumiranjem/izoštravanjem koji omogućuje pričvršćivanje kompatibilnih regulatora za zumiranje/izoštravanje za studijska ili velika produkcijska okruženja, a kompatibilan je čak i s Canonovim servo hvatištem za zumiranje ZSG-C10.


Ključne značajke adaptera za motorizirano zumiranje PZ-E2 i PZ-E2B:

 • Ergonomsko hvatište za ugodnu uporabu kada su pričvršćeni na objektiv
 • Opcionalno USB-C vanjsko napajanje za duže snimanje i brže zumiranje
 • Tipke širokokutnog i telefoto (W i T) položaja za glatko zumiranje
 • Regulator brzine zumiranja za kontrolu performansi zumiranja
 • Adapter za motorizirano zumiranje PZ-E2B ima 20-pinski priključak za daljinsko upravljanje kompatibilan s Canonovim regulatorima za zumiranje/izoštravanje i servo hvatištem za zumiranje ZSG-C10

Iznimno kompaktan i lagan ultraširokokutni objektiv sa zumiranjem

Revolucionaran za snimanje ultraširokokutnih fotografija i videozapisa, RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM dizajniran je za APS-C fotoaparate sustava EOS R i nudi žarišni raspon od 10 – 18 mm, što ga čini idealnim za ljubitelje putovanja, krajolika, gradskih vizura i vlogova.

Objektiv pruža izvanrednu stabilizaciju slike, pružajući do 4 koraka optičke stabilizacije slike i do 6 koraka u kombinaciji sa stabilizacijom slike u kućištu2. Fotografima i snimateljima videozapisa to omogućuje pouzdano snimanje iz ruke, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Zahvaljujući izvrsnim performansama u kombinaciji s digitalnim stabilizatorom slike Movie Digital IS, savršen je za kreatore sadržaja koji snimaju iz ruke, a koji žele široke kadrove koji će obuhvatiti više sadržaja.

Težak samo 150 g, ovaj nevjerojatno mali i lagani objektiv savršen je suputnik za vaša putovanja. Kreatori više ne moraju praviti kompromise jer je ovaj objektiv odličan i za fotografije i za videosadržaj. Pružajući vrhunsku kvalitetu slike i radne značajke, savršen je za snimanje zapanjujućih ultraširokokutnih snimaka bez napora.


Ključne značajke objektiva RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM:

 • Kompaktan i lagan dizajn
 • Idealan za putovanja, pejzaže i snimanje vlogova
 • Do 4 koraka optičke stabilizacije slike i 6 koraka u kombinaciji sa stabilizacijom slike u kućištu2
 • Odličan izbor za APS-C fotoaparate kao što su EOS R10, EOS R50 i EOS R7
 • Vrhunska kvaliteta slike i fleksibilnost

Telefoto objektiv sa zumiranjem najvećeg dosega

RF 200-800mm F6.3-9 IS USM je super telefoto objektiv sa zumiranjem punog kadra koji će korjenito promijeniti svijet fotografije divljih životinja i sporta. S nevjerojatnim maksimalnim telefoto dosegom žarišne duljine od 800 mm, u usporedbi s maksimalnim dosegom od 600 mm u odnosu na druge objektive koji su trenutačno na tržištu, to je telefoto objektiv za zumiranje s najduljim dosegom za RF priključak.

Izrađen je kako bi izdržao zahtjevne uvjete, sa zaštitom od ulaska vode i prašine, omogućujući fotografima snimke koje oduzimaju dah u svim uvjetima, što mu pruža svestranost bez premca.

Dizajniran za one koji žele unaprijediti svoju fotografiju i doseći nedostižno, ovaj objektiv idealan je za savršene snimke iz bilo kojeg položaja. Njegova stabilizacija slike u 5,5 koraka (do 7,5 koraka u kombinaciji s fotoaparatima EOS R sa stabilizacijom slike u kućištu4), brzo automatsko izoštravanje, žarišni raspon i konstrukcija optike pružaju visokokvalitetne slike i videozapise, dok zum može privući čak i male objekte izravno u kadar.

Idealan je izbor za entuzijaste koji žele pomaknuti granice fotografiranja divljih životinja i sportova, snimajući ono što prije možda nije bilo moguće.

Ključne značajke objektiva RF 200-800mm F6.3-9 IS USM:

 • Jedinstveno super telefoto zumiranje za fotografiranje divljih životinja i sportova, idealan izbor za amatere i entuzijaste
 • Do 5,5 koraka optičke stabilizacije slike i 7,5 koraka u kombinaciji sa stabilizacijom slike u kućištu4
 • Blenda s devet listića za prekrasno renderiranje pozadine, visokokvalitetna konstrukcija optike i brzo automatsko izoštravanje
 • Otporan na vremenske uvjete za uporabu u teškim uvjetima

Za više informacija o novim objektivima tvrtke Canon posjetite:

https://www.canon.hr/lenses/power-zoom-adapter-pz-e2-power-zoom-adapter/

https://www.canon.hr/lenses/rf-200-800mm-f6-3-9-is-usm/

https://www.canon.hr/lenses/rf-s-10-18mm-f4-5-6-3-is-stm/ https://www.canon.hr/lenses/rf-24-105mm-f2-8l-is-usm-z/

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress