Canon – 10 godina Cinema EOS-a

Share

Canon slavi 10. godišnjicu svoje čuvene linije kamera Cinema EOS voljene i hvaljene od strane tvoraca filmova kao što je Jimmy Chin, režiser i producent Oscarom ovjenčanog dokumentarnog filma „Free Solo“. Proizvodi Cinema EOS predstavljeni su u posebnoj epizodi podkasta Shutter Stories. Taj podkast donosi rasprave o Canonovoj poznatoj znanosti boja i velikoj kvaliteti slike, pri čemu Jimmy govori o tome kako su ga proizvodi iz te linije pratili na njegovu profesionalnom putu.

Davne 2011. Canon je napravio revoluciju predstavivši sustav Cinema EOS i donijevši na tržište svoju prvu Full HD digitalnu filmsku kameru s namjenskim objektivima. Na temelju pohvala i nagrada koje je EOS 5D Mark II dobio snimajući hollywoodske filmove i televizijske hit serije, EOS C300 je postao prva Canonova namjenska filmska kamera. Uz CMOS senzor koji postiže reprodukciju videozapisa usporedivu s 35-milimetarskim filmom, ta je kamera 2012. dobila Emmy za tehnologiju i inženjerstvo. To je utrlo put ostatku Canonove ponude Cinema te su tvorci filmova dobili pravu kameru baš za filmove koja se uskoro masovno koristila za kratke filmove, pa čak i filmove punog trajanja, uključujući naslove poput Kapetana Phillipsa, koji je bio nominiran za Oscara, te Netflixovu kriminalističku hit seriju The Confession Tapes.

Novi je sustav bio revolucionaran i nudio je filmašima cijeli niz kreativnih prilika i mogućnosti snimanja. Otad je Canon svakom od ukupno 13 inovativnih kamera dodanih toj liniji uveo brojne revolucionarne tehnologije u filmsku industriju: od moćne i precizne tehnologije Dual Pixel CMOS automatskog fokusiranja izvorno predstavljenog u modelu Canon EOS 70D, do kamere EOS C200 s kojom je premijerno predstavljena Canonova tehnologija Cinema RAW Light koja je snimanje RAW zapisa učinila učinkovitijim nego ikad prije. Prošle je godine Canon, dodatno proširujući mogućnosti snimanja filmova, zakoračio u novo doba linije Cinema EOS modelom EOS C70 – prvim u ponudi koji koristi nosač RF.

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress