HARMAN Phoenix 200 novi film u boji

Share

HARMAN technology Ltd, jedan od najvećih svjetskih proizvođača analognih fotografskih filmova, papira za tamne komore i foto kemikalija , danas je najavio prodaju HARMAN Phoenix 200, potpuno novog, ograničenog izdanja ISO 200, 35 mm filma u boji.

HARMAN Phoenix 200 prvi je film u boji koji je u cijelosti napravljen od emulzije do kasete u tvornici Mobberley, što je značajna prekretnica. “Toliko smo poznati po našim crno-bijelim filmovima (poznatim pod brendom ILFORD) da nas redovito pitaju zašto ne radimo filmove u boji.” kaže Greg Summers, generalni direktor. “Dosad smo mislili da to nije izvedivo, ali sa zadovoljstvom mogu reći da smo bili u krivu!”

Krajem 2022. mali tim dobio je u zadatak tajni projeka kako bi vidjeli mogu li dizajnirati i proizvesti film u boji na HARMAN-ovoj lokaciji u Velikoj Britaniji u Mobberleyu, Cheshire. “U početku je to bio eksperiment da se istraži što je moguće, ali ono što smo postigli u tako kratkom vremenu je gotovo nevjerojatno”, dodaje Greg.

Rezultat je HARMAN Phoenix, ISO 200 negativ film u boji nepogrešivo analognog izgleda. Proizvodi fotografije visokog kontrasta s jakom, vidljivom zrnatošću i prodornim, živim bojama. Dolazi u DX kaseti s 36 ekspozicija i može se koristiti između ISO 100 i 400, ali najbolje radi pri ISO 200 uz dobro kontrolirano svjetlo.

“Mislimo da je ovo drugačiji film u boji od onih koju su trenutno na tržištu”, kaže Giles Branthwaite, direktor prodaje i marketinga. “Budući da je to naš prvi film u boji, svjesni smo da nije savršen, ali filmska zajednica vapi za izborom kada je u pitanju boja – a mi želimo da znaju da ih slušamo.”

Vijest o ovom filmu dolazi nakon značajnih tekućih ulaganja HARMAN tehnologije i znak je njihove stalne predanosti budućnosti analogne fotografije. “Ovo je samo početak HARMANovog putovanja u boji”, kaže Giles. “Prodaja od ovog filma omogućit će nam daljnje ulaganje, usavršavanje i poboljšanje naših formulacija, dizajniranja naprednih premaza i tehnologije boja. Naš cilj je da svaki novi film u boji koji proizvedemo bude poboljšanje u odnosu na prethodni.”

HARMAN Phoenix 200 dostupan je od 1. prosinca. Za popis trgovaca i više informacija o proizvodu posjetite harmanphoto.co.uk, Instagram, Facebook i X @harmanphoto.

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress