Panasonic Lumix S9

Share

Panasonic LUMIX S9 je najmanji i najlakši bezzrcalni fotoaparat punog kadra u seriji LUMIX S. Dostupan u izboru boja – Jet Black, Crimson Red, Dark Olive i Classical Blue – LUMIX S9 je moderan suputnik za kreatore sadržaja u pokretu.

CMOS senzor punog formata od približno 24,2 megapiksela, istovjetan senzoru fotoaparata LUMIX S5II, i najnoviji slikovni procesor snimaju sadržaj bogat detaljima s prirodnim tonovima. Uz to, fotoaparat je opremljen PDAF-om (automatski fokus s detekcijom faze), koji pruža izvrsno praćenje subjekta, i aktivnim I.S-om, koji značajno smanjuje zamućenje uzrokovano podrhtavanjem fotoaparata čak i pri snimanju iz ruke, što korisnicima omogućuje samouvjereno snimanje, bez obzira na situaciju.

Panasonic LUMIX S9 također omogućuje kreatorima da jednostavno uživaju u nizu popularnih, klasičnih ili prilagođenih stilova boja u fotoaparatu s popularnom REAL TIME LUT funkcijom putem nove namjenske tipke ‘LUT’ na kućištu fotoaparata.

Osim toga, nova aplikacija LUMIX Lab omogućuje kreatorima da razviju vlastite jedinstvene LUT datoteke u boji na svom pametnom telefonu. To znači da korisnici mogu bez napora generirati originalne fotografije i videozapise koji se mogu dijeliti bez potrebe za postprodukcijskim uređivanjem na računalu, proširujući opseg kreativnih mogućnosti. Brzina prijenosa podataka s fotoaparata na pametni telefon također je poboljšana novom aplikacijom.

Panasonic LUMIX S9 predstavlja novi format snimanja: MP4 Lite. Snimajući Open Gate u 4:2:0 10 bita u 30p/25p, kreatori mogu snimiti visokokvalitetne videozapise u najboljem formatu za pametni telefon i jednostavno promijeniti veličinu omjera kako bi odgovarali društvenim medijima pomoću aplikacije LUMIX Lab. Uz ovaj novi pojednostavljeni tijek rada za uređivanje, kreatori sadržaja mogu jednostavno snimati i dijeliti dok ste u pokretu.

Panasonic ima za cilj ponuditi novo ugodno iskustvo snimanja kreatorima s LUMIX S9, čineći putovanje od bilježenja trenutka do dijeljenja sa svijetom besprijekornim i intuitivnim.

Prvi kompaktni dizajn u seriji LUMIX S, koji kombinira malo i lagano kućište s visokom kvalitetom slike

 • Kompaktno i lagano kućište težine približno 403 g*3
 • CMOS senzor punog kadra razlučivosti približno 24,2 megapiksela i najnoviji slikovni procesor za snažne performanse snimanja
 • Poboljšani AF s prepoznavanjem u stvarnom vremenu s PDAF-om (automatski fokus s detekcijom faze) za precizniju izvedbu praćenja objekta
 • Vodeća tehnologija stabilizacije slike u industriji s 5-osnim Dual I.S.2: 6,5 koraka*4 / Body I.S.: 5 koraka*5 i Active I.S. kompenzira podrhtavanje fotoaparata prilikom snimanja u hodu. S korekcijom izobličenja perspektive i načinom High u funkciji elektroničke stabilizacije videa, sada je moguće postići još stabilnije snimke prilikom snimanja u pokretu.
 • Opremljen načinom rada MP4 Lite, novim Open Gate načinom optimiziranim za pametni telefon
 • Stražnji zaslon koji se slobodno zakreće za fleksibilno snimanje iz svih kutova

Nova aplikacija LUMIX Lab za lako povezivanje

 • Omogućuje brzi prijenos fotografija i videa s fotoaparata na pametni telefon
 • Omogućuje korisnicima jednostavnu izradu izvornih LUT datoteka i njihov prijenos s pametnog telefona na fotoaparat, dopuštajući im da uživaju u svojim preferiranim izražajima boja
 • LUT-ovi popularnih kreatora također su dostupni za preuzimanje i korištenje iz aplikacije
 • Brzo i jednostavno uređivanje MP4 Lite video datoteka optimiziranih za dijeljenje na društvenim mrežama

REAL TIME LUT za širi raspon kreativnog izražavanja

 • Potpuno prilagodljive LUT datoteke u boji mogu se učitati u fotoaparat za kreativno snimanje
 • Namjenski LUT gumb na kućištu fotoaparata za izravan pristup LUT postavkama
 • Dodana kontrola neprozirnosti i efekt zrnatosti za dodatno poboljšanje kreativnosti
 • Istovremeno se mogu primijeniti do 2 LUT datoteke

Više: https://www.panasonic.com/hr/consumer/fotoaparati-i-videokamere/lumix-s-dslm-fotoaparati.html


*1 U okviru serije LUMIX S, stanje na dan 22. svibnja 2024.

*2 Ukupno vrijeme potrebno za prijenos JPEG fotografije ili kratkog videozapisa od 5 sekundi snimljenog u MP4 (Lite) načinu rada na pametni telefon koji podržava iOS pomoću aplikacije LUMIX LAB, uključujući obrezivanje u slučaju videozapisa i objavljivanje na društvenim medijima. Studija provedena prema standardima tvrtke Panasonic. Rezultati mogu varirati ovisno o mrežnom okruženju.

*3 Ukupna masa kućišta, poklopca, baterije i SD memorijske kartice je približno 486 g.

*4 Na temelju standarda CIPA [Smjer skretanja/nagiba: udaljenost fokusa f=200 mm] kada se koristi objektiv S-E70200.

*5 Na temelju standarda CIPA [Smjer skretanja/nagiba: udaljenost fokusa f=60 mm] kada se koristi objektiv S-R2060.

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress