Panasonic LUMIX GH5 – vrhunski fotoaparat za entuzijaste

Share

Panasonic LUMIX GH5 najnoviji je prvorazredni model u seriji LUMIX G DSLM fotoaparata koji se temelji na Micro Four Thirds standardu. Taj fotoaparat donosi prvorazredne, hibridne performanse fotografskim entuzijastima i profesionalnim snimateljima koji žele zabilježiti svijet oko sebe u zapanjujućim fotografijama i 4K 60p/50p videozapisima.

Opirući se konvencionalnim idejama oko toga što DSLM fotoaparat može biti, linija LUMIX GH ovom prinovom ponovno ruši nekoliko rekorda. Inovativna unaprjeđenja kvalitete slike, odziva i performansi korisnicima se nude u nevjerojatno malenom kućištu, čime LUMIX GH5 okreće novu stranicu u svijetu fotografije i videografije.

 

Kvaliteta fotografija dosad neviđena na fotoaparatima LUMIX

LUMIX GH5 ima mogućnost izrade fotografija visoke kvalitete koje se odlikuju velikom količinom detalja, vjernosti stvarnosti, iznimnom rezolucijom, vrhunskim renderiranjem i reprodukcijom boja. Novi Digital LIVE MOS senzor povećava broj piksela za 25 posto u odnosu na model GH4 (s 16,05 na 20,3 megapiksela) istovremeno uklanjajući i niskopropusni filter.

Tehnologija Intelligent Detail Proccesing analizira svaki pojedinačni piksel kako bi ustvrdila nalazi li se on na ravnoj, detaljnoj ili neravnoj površini kadra. Nakon toga se vrši optimalna obrada svakog piksela ovisno o njegovim pojedinačnim karakteristikama. Na koncu, zahvaljujući svemu ovome, korisnici dobivaju fotografije koje su bogate detaljima ali koje u isto vrijeme djeluju i posve prirodno, prije svega zbog toga što i najmanji detalji zamjenjuju razmućivanje boja na rubovima kadra.

Tehnologija Three Dimensional Colour Control detektira ne samo nijansiranje i zasićenje već i svjetlinu nakon čega zapis podvrže optimalnoj količini kontrole ovisno o vrijednosti svakog faktora. Posljedica toga je bogata reprodukcija boja u i u tamnim i u svijetlim dijelovima kadra.

LUMIX GH5 posjeduje i 5-osni stabilizator slike Dual I.S. 2 koji kompenzacijski djeluje na zamagljenje fotografija na jači i napredniji način nego do sada, bilo da se radi o fotografiranju ili o snimanju video zapisa, uključujući i 4K.

 

6K PHOTO bilježi svaki trenutak

Funkcija 6K Photo funkcija garantira korisnicima da nikad neće propustiti onaj savršeni fotografski trenutak. Iz 6K zapisa uzastopnog okidanja zabilježenog na 30 sličica u sekundi (3:2 ili 4:3 materijal) korisnici mogu izvući najbolji kadar i pohraniti ga kao fotografiju visoke rezolucije (ekvivalent iznosi otprilike 18-megapiksela). Funkcija 4K Photo također je poboljšana pa dozvoljava brzi zapis od 60 sličica u sekundi čiji je rezolucijski ekvivalent 8 megapiksela. U 6K/4K PHOTO-u dostupna su tri načina rada, koje korisnik odabire ovisno o konkretnoj situaciji: 6K/4K Burst, 6K/4K Burst (Start/Stop) i 6K/4K Pre-burst.

 

Laka prenosivost i čvrsti dizajn za aktivno korištenje na terenu

Kako bi bio dovoljno čvrst da izdrži aktivno korištenje u nepovoljnim uvjetima, tijelo fotoaparata LUMIX GH5 izrađeno je od magnezijske legure, lijevanog prednjeg/stražnjeg okvira. Pažljiva konstrukcija i brtvljenje svakog prijelaza, tipke i prstene čini ovaj fotoaparat otpornim na prašinu i prskanje vode, ali i na niske temperature (do -10* stupnjeva).

LUMIX GH5 opremljen je dvostrukim SD Memory Card utorom koji je kompatibilan s iznimno brzim i kapacitiranim UHS-II standardom i to po prvi puta u povijesti LUMIX digitalnih fotoaparata.

http://www.panasonic.hr

Sponzorirani članak
Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress