Panasonicova nova serija LUMIX S: vrhunski mirrorless fotoaparati punog kadra za fotografe koji traže više

Share

Vrhunski fotoaparati punog kadra bez zrcala LUMIX S1R i LUMIX S1 napokon su dostupni i u Hrvatskoj, nudeći nenadmašnu kvalitetu slike i videozapisa kao i revolucionarne nove mogućnosti

 

 

LUMIX S1R – najveća razlučivost na svijetu u svojoj kategoriji

LUMIX S1R opremljen CMOS senzorom s 47,3 milijuna piksela je bezzrcalni (mirrorless) fotoaparat punog kadra s najvećom razlučivosti na svijetu i nudi slike nenadmašne kvalitete s iznimnom razinom detalja, bogatom gradacijom i vrhunskom reprodukcijom boja.

LUMIX S1R pogoni novi slikovni procesor Venus, a sadrži i krajnje brz i precizan sustav automatskog fokusiranja koji osigurava da ovaj fotoaparat odgovara na precizne zahtjeve profesionalnih fotografa u svim situacijama snimanja. Da bi uhvatio odlučujući trenutak, fotograf kadrira sliku pomoću elektroničkog tražila s najvećom razlučivosti na svijetu nenadmašne oštrine preko OLED zaslona s 5,76 milijuna točaka.

 

LUMIX S1R utemeljen je na nosaču L-Mount velikog promjera te nudi beskompromisnu kvalitetu slike kombiniranjem najbolje razlučivosti detalja u klasi i fotografskih kontrola uz izvanrednu stabilizaciju slike i napredno snimanje videozapisa.

Mogućnost bilježenja detalja CMOS senzora punog kadra s 47,3 milijuna piksela (36 x 24 mm) dodatno je unaprijeđena odsustvom niskoprolaznog filtra, čime se osiguravaju najpreciznije snimke tekstura u svim scenama.

Nove asferične mikroleće iznad svakog pojedinog piksela poboljšavaju senzorovu sposobnost prikupljanja svjetla tako da se niska razina šuma zadržava i pri visokim ISO postavkama. LUMIX S1R nudi ISO raspon do ISO 25 600, pa je savršen za rad u uvjetima slabog osvjetljenja.

Za situacije koje zahtijevaju veću razlučivost od 47,3 milijuna piksela fotografi mogu stvarati nevjerojatne slike od 187 milijuna piksela pomoću načina rada u visokoj razlučivosti ovog fotoaparata. Ta značajka kombinira informacije snimljene u osam ekspozicija dok sustav stabilizacije slike kućišta gotovo neprimjetno prilagođava postavke položaju senzora. Rezultat je RAW datoteka s 16 736 x 11 168 piksela koja jednostavno pršti informacijama. Značajka načina rada u visokoj razlučivosti jest izbjegavanje zamućenosti pokreta.

 

LUMIX S1 – izuzetna kvaliteta slike

LUMIX S1 stvoren je za iznimne fotografije i snimanje videozapisa profesionalne kvalitete, a temelji se na nosaču L-Mount velikog promjera te nudi kreativcima sve prednosti senzora punog kadra i velike osjetljivosti.

U srcu modela LUMIX S1 nalazi se 24,2-megapikselni CMOS. Uz iznimnu mogućnost stabilizacije slike i pogonjen novim slikovnim procesorom Venus ovaj fotoaparat krase najviši standardi u fotografiji te on nudi napredno snimanje videozapisa uz zadržavanje osvijetljenih i sjenovitih detalja.

Kao i kod moćnijeg uređaja S1R, da bi uhvatio odlučujući trenutak, fotograf kadrira snimku pomoću elektroničkog tražila najveće razlučivosti na svijetu i iznimne čistoće prikaza putem OLED zaslona s 5,76 milijuna točaka.

LUMIX S1 koristi CMOS senzor razlučivosti 24,2 milijuna piksela (35,6 x 23,8 mm) koji nudi širok dinamički raspon i izvrstan omjer signala i šuma pri visokim ISO postavkama. Učinkovit dizajn piksela u kombinaciji s moćnim procesorom Venus omogućuje maksimalne standardne ISO postavke do ISO 51.200.

Kad je potrebna posebno visoka razlučivost, moguće je koristiti način rada u visokoj razlučivosti koji stvara slike s nevjerojatnih 96 milijuna piksela. Taj način kombinira informacije snimljene u osam ekspozicija dok sustav stabilizacije slike gotovo neprimjetno prilagođava postavke položaju senzora. Rezultat je RAW datoteka s 12 000 x 8000 piksela koja jednostavno pršti informacijama. Značajka načina rada u visokoj razlučivosti jest izbjegavanja zamućenosti pokreta.

Spajanjem prepoznavanja kontrasta i Panasonicove jedinstvene tehnologije DFD s ultrabrzim procesiranjem dobiven je sustav fokusiranja koji nudi brzinu i preciznost. Da bi postigli iznimno brzo i precizno fokusiranje, modul Venus, CMOS senzor i novi objektivi LUMIX S komuniciraju brzinom do 480 sličica u sekundi, omogućujući da sustav reagira za 0,08 sekundi. Automatsko fokusiranje funkcionira uz vrlo malo svjetla – nevjerojatnih -6 EV.

Uspostavljanje i praćenje fokusa unaprijeđeno je tehnologijom napredne umjetne inteligencije koja prepoznaje ljude, mačke, pse i ptice. Prepoznavanje objekta pomaže sustavu da predvidi uzorke kretanja i omogućuje automatskom fokusiranju da nastavi s praćenjem objekta čak i kad je fotoaparatu okrenut leđima. Prepoznavanje lica, oka i zjenice osigurava točno fokusiranje portreta.

Kad se radi o scenama brzog kretanja, LUMIX S1 može snimati brzinom od 9 sličica u sekundi u načinu rada s automatskim fokusiranjem ili 6 sličica u sekundi uz stalno fokusiranje. Način snimanja fotografija 6K nudi nizove od 30 do 60 sličica u sekundi uz razlučivost od 8 megapiksela.

Do 30. travnja traje Panasonicova promocija u kojoj u trgovinama i web-trgovini Panasonicovog partnera anigota.hr ukoliko donesete svoj stari fotoaparat bilo koje marke dobivate 1.500 kuna popusta za novi Panasonicov LUMIX S1R ili S1 te dodatnih 1.500 kuna popusta za svaki objektiv iz serije S koji kupite uz fotoaparat.

 

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress