Fotozadatak za prosinac, DFM 74

Share

FOTO ZADATAK ZA PROSINAC!

Pošaljite nam svoje najuspješnije fotografije tragova svjetla
i osvojite lijepu fotografsku nagradu…

 

Kako se približava zima, dani postaju sve kraći – pa zašto ne bismo iskoristili prednosti koje nudi tamno nebo i pokušali snimiti tragove svjetla. To je zapravo prilično jednostavno: samo postavite aparat na objektiv i koristite sporo okidanje kako biste snimili pokretna svjetla kao linije i tragove u boji. Ovaj put želimo da stvarno eksperimentirate, jer je u sklopu teme moguće koristiti mnoštvo lokacija i različitih pristupa. Veći gradovi pružaju mnoštvo mogućnosti za snimanje noći, dok se ulična rasvjeta pali, a automobili u prolazu ostavljaju tragove prednjih i stražnjih svjetala. Ukoliko više volite ruralne sredine, možete snimiti tragove zvijezda na nebu koji nastaju radi okretanja zemlje. Ali u svakom slučaju uvijek sa sobom ponesite stativ, kako biste imali miran kadar bez obzira na trajanje ekspozicije. Možete koristiti daljinski okidač ili Mirror Lock-up funkciju kako biste spriječili pojavu unutrašnjih vibracija koje bi mogle uništiti fotografiju.

 

Pripremite se…

* Razmislite koji pristup želite isprobati, i u skladu s tim pronađite lokaciju. Ukoliko je potrebno, tijekom dana izvidite situaciju na željenoj lokaciji, pa se vratite kad padne mrak.
* Pametno je u torbu spremiti baterijsku svjetiljku, kako biste mogli vidjeti postavke aparata i pronaći tipke na aparatu u mraku.
* Postavite svoj SLR aparat na Manual i brzinu okidanja na dvije sekunde. Ovisno o prvim probnim snimkama lako možete dodatno prilagoditi vrijeme ekspozicije.

 

KAKO SUDJELOVATI U NAGRADNOM NATJEČAJU?

* Fotografije šaljite na digitalfoto@mbi.hr
* Šaljite jednu fotografiju po mailu (JPEG)
* Sliku imenujte ime_prezime_redni_br.jpg
* Svaka fotografija mora uključivati Exif file
* Rezolucija fotografije treba biti 300 dpi
* Duža stranica fotografije min. 2500 px
* Maksimalna veličina fotografije je 1.5 MB
* U mailu navedite kontakt podatke

 

Rok za slanje fotografija:  05. prosinca 2013.

 

Share

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress